2010. március 29., hétfő

Mangós-chilis csirkecomb

mangos1

Nagyon jó volt a hús is, bár ott vétettem egy hibát, túlérett mangót használtam hozzá (ez a képeken látszik is, mert nagyon sötét a gyümölcs). Amitől elveszett a mangó fűszeres íze, gyakorlatilag pontosan olyan volt, mintha őszibarack lett volna a hús mellett. A köret viszont elképesztően jó lett, készítettem már hasonlót, zöldséggel dúsítva, de így magában, csak egy kis hagymával is nagyon jó a kókusztej és a rizs.

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 2 lime
  • 1 evőkanál olaj
  • chili, só
  • 1 evőkanál sötétbarna nádcukor
  • 1 mangó

A körethez:

  • 1 hagyma
  • 8-10 dkg rizs
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 evőkanál olaj

A csirkecombokról lehúzom a bőrt, 2-3 helyen beirdalom, és egy tálba teszem. Ráfacsarom az egyik lime levét, megszórom chilivel, és lefedve pár órára a hűtőbe teszem. A mangót cikkekre vágom, és a hagymát felaprítom a rizshez. Egy serpenyőben felhevítek egy evőkanál olajat, és nagy lángon, többszöri forgatással megpirítom benne a combokat. Megsózom, ráöntöm a maradék pácot, megszórom a cukorral, mellédobom a mangót, és fedő alatt 15 percig párolom. Közben elkészítem a rizst, egy kanál olajon üvegesre párolom a hagymát. Hozzáadom a rizst, átforgatom, majd felöntöm a kókusztejjel, és még kb. kétszer annyi vízzel, összekeverem, és megfőzöm. Közben, ha szükséges öntök még hozzá vizet, és a végén megsózom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

Hugi írta...

Szia Lilla!
Megint fantasztikusat alkottál... megy a menűbe :)))

Lilla írta...

köszi :-)

Bianka írta...

Ez csodás lehet