2010. március 10., szerda

Pestos csirkével töltött palacsinta

pestospalacsinta1

Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga szezont, hogy a kedvenc spárgás ételeimet készíthessem. Most azonban konzerv spárga van csak, amiben meglehetősen puhára főtt spárgasípok úsznak, ami erősen behatárolja a belőle készíthető ételek körét. A kavargatós tésztaszószoktól, és rizottóktól teljesen összetörnének, ez a batyuba csomagolás azonban teljesen megfelelő.

Hozzávalók:

  • 8 (sós) palacsinta
  • 35-40 dkg főtt pulykamellfilé
  • 4-5 evőkanál pesto
  • 6 dl tej
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 10-12 dkg reszelt sajt (nekem füstölt trappistám volt)
  • 1 spárga konzerv

A pulykamellfilét és a lecsöpögtetett spárgát falatnyi kockákra vágom. A vajat felolvasztom, megpirítom benne a lisztet, apránként hozzáöntöm a tejet, és sűrűre főzöm. Belekeverem a reszelt sajt kétharmadát, és a sajtmártás harmadát a pestohoz keverem. Minden palacsinta közepére teszek a pestos krémből, megpakolom a hús és a spárga nyolcadával, behajtom az oldalakat, és a kész „csomagokat” egy tűzálló tálba teszem (egy rétegben legyenek a palacsinták!). A palacsinták tetejére kanalazom a maradék sajtmártást, megszórom a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel, esetleg grillel) addig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás csirkefasírt Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem,… Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Ez az a tipikus étel, amit maradékok újrahasznosításával nem tudnék előállítani... Ugyanis sem palacsinta, sem főtt csirkemell nem szokott maradni... :) De egy határozott rákészüléssel el fogom készíteni! A spárga szezont már én is nagyon várom! :)

Lilla írta...

nálunk sem, inkább azt csináltam, hogy annyi palacsintát sütöttem ehhez, amiből maradt kakaósnak meg lekvárosnak is :-)
de hátha másoknak van ilyen maradékos problémájuk :-D