2010. március 13., szombat

Krémtúrós-csokoládés muffin

muffin1

Cheesecaket sütöttem, és maradt 20 dkg krémtúró, amit nem volt kedvem csak úgy elkanalazni, és kellett is valami, amit vihetek másnap a suliba eszegetni. Ezért a – számomra – legtriviálisabb megoldást választottam: muffint sütöttem belőle. Lehet étcsokoládé helyett aszalt gyümölccsel, vagy kandírozott citrushéjjal is gazdagítani. Nekem most csak csokoládé volt itthon, de a túró rudi óta tudjuk, hogy a túró és a csokoládé jó párosítás.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 8-10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg krémtúró (nem a vaníliás kis dobozos, hanem a német quarknak megfelelő)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

A vajat megolvasztom, és összekeverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vanília kivonatot és a krémtúrót, és simára keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, az étcsokoládét apróra vágom, és gyors mozdulatokkal mindkettőt a tésztába forgatom. Egy muffintepsit kibélelek papírral, a mélyedésekbe kanalazom a tésztát, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 20 percig sütöm.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csokoládés túrótorta A ribizlis túrótortának már az első falatánál eszembe jutott, hogy jó-jó, de ez rémesen ribizlis savanyú, sokkal jobban csúszna nekem gyümölcs helyett egy kis étcsokoládés ganache-sal a tetején. És valóban. Szerintem sokka… Tovább
  • Cheesecake aka túrótorta “muffin” Az egész onnan indult, hogy vettünk Hollandiában egy adag pöttyös és csíkos muffinpapírt, és édesség gyanánt egy hétig pudingot ettünk, azaz már hiányzott valami szilárd desszert. És nyilván muffint kellett sütni, mert hát… Tovább
  • Ribizlis túrótorta Az eredeti a NLK-s recept lett volna, ha nem olyan hanyagul olvasom el, ahogyan szoktam, illetve ha nem hagyok ki/helyettesítek egyes anyagokat élből mással. Így aztán több változtatás lett benne, mint eredetileg akartam. … Tovább
  • Joghurtos túrófagylalt meggyöntettel Utolért a végzet. Nekiálltam a fagyigép nélküli fagylaltgyártásnak. Az egy dolog, hogy ahogy öregszem (ez mondjuk 26 évesen elég jól hangzik) leszek én is egyre jobban egészség-bolond (mondjuk szerencsére nem a nagy magyar… Tovább
  • Sonkás-túrós quiche Eredetileg nem borsót, hanem sóskát akartam tenni a töltelékbe, mert ismét szüretelhetővé vált az erkélyen a sóska, de amikor kimentem, hogy az elgondolást tett kövesse, döbbenten láttam a sóskán és a petrezselymen randalí… Tovább

3 megjegyzés:

Vesta írta...

És hol veszel ilyen szép muffinpapírt?

Lilla írta...

ezt emlékeim szerint a fővámtéri csarnokban az ázsiában szereztem.

Névtelen írta...

Nézz be hozzám légyszives, vár valami!:)