2010. május 21., péntek

Grillezett spárgasaláta szalonnával

grillezettsparga1

Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és minden várakozásomat felülmúlta a végeredmény. Elképesztően jó lett, a grillezett zöldségek, a ropogós sós szalonna (nem sóztam meg semmit, bőven elég az a só, ami a szalonnában van) és a mézes-mustáros dresszing nagyon jól kiegészítették egymást.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50dkg) zöldspárga
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 8-10 szelet bacon
  • 60 dkg újkrumpli

Az öntethez:

  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál balzsamecet

A spárgát megtisztítom, a paradicsomokat 8-8 cikkre vágom, és a burgonyát alaposan megsikálom/meghámozom, és 2-3 darabab vágom. Az öntet hozzávalót összekeverem, egy fazékban enyhén sós és cukros vizet forralok, és amikor felforr benne a víz, beledobom a burgonyát. Három perc múlva mennek bele a spárgasípok is, és újabb három perc után leszűröm az egészet. Egy nagy (teflon) serpenyőben ropogósra sütöm a szalonnát (egyben a szeleteket), majd kiveszem őket egy tányérra hűlni. A visszamaradó zsíron megpirítom a burgonyát, miután nagyjából jó a burgonya, a serpenyő egyik felére kotrom, hogy legyen hely a paradicsom-szeleteknek is. Oldalanként pár percet kapnak, majd jöhet a spárga is a serpenyőbe. Pár perc múlva tányérokra szedem a zöldségeket, csepegtetek rájuk az öntetből, és a tetejükre tördelem a szalonnát.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Körtés-tárkonyos csirke citromos rizzsel Némi változtatással ezt is a readers digest könnyű ételek könyvből főztem, kicsit egyszerűsítettem a mártáson, és a szűzpecsenyét csirkére cseréltem, egyrészt az volt itthon, másrészt a disznóhúst még mindig nem szeretjük. N… Tovább
  • Spárgakrémleves csirkével Levest viszonylag ritkán szoktam spárgából készíteni, pedig finom, és egyszerű, de nem vagyok túl „leveses”, ezért általában eszembe sem jut ez az opció. Most azonban már kitaláltam a szombati főfogást, és volt még egy kis… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább
  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Spárgás minipite Én szezonban spárgát ennék spárgával. Nem szoktam megunni, mert eléggé felfokozott állapotba tudok kerülni attól, hogy az évnek csak egy rövid szakában elérhető, és annyi különböző ételt lehet (és szoktam is) készíteni bel… Tovább

4 megjegyzés:

Fruzsi írta...

huuuu, ez nagyon jol hangzik.Ezt biztos en is kiprobalom!!!!!Koszonom az otletet!

Wise Lady írta...

Étvágy gerjesztő nagyon!

Kékmadár írta...

Nagyon jól hangzik, de tényleg elég 6 perc a burgonyának, hogy megfőjön?

Lilla írta...

ez eléggé új újburgonya volt, meg félbe is vágtam őket, látszik a spárga mellett hogy falatnyi darabok, és utána ugye még sütöttem is, akkor is puhul még.
nekem az vált be legjobban hogy a 9 fokozatból a hatoson pirítom az előfözött újkrumplit (kerámialapos főzőlap), így elég lassan megy a dolog, de nem ég meg sehol, puha lesz belül is, és körben szép pirosra pirul.
meg lehet villával szúrkálni :-)