2010. május 21., péntek

Grillezett spárgasaláta szalonnával

grillezettsparga1

Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és minden várakozásomat felülmúlta a végeredmény. Elképesztően jó lett, a grillezett zöldségek, a ropogós sós szalonna (nem sóztam meg semmit, bőven elég az a só, ami a szalonnában van) és a mézes-mustáros dresszing nagyon jól kiegészítették egymást.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50dkg) zöldspárga
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 8-10 szelet bacon
  • 60 dkg újkrumpli

Az öntethez:

  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál balzsamecet

A spárgát megtisztítom, a paradicsomokat 8-8 cikkre vágom, és a burgonyát alaposan megsikálom/meghámozom, és 2-3 darabab vágom. Az öntet hozzávalót összekeverem, egy fazékban enyhén sós és cukros vizet forralok, és amikor felforr benne a víz, beledobom a burgonyát. Három perc múlva mennek bele a spárgasípok is, és újabb három perc után leszűröm az egészet. Egy nagy (teflon) serpenyőben ropogósra sütöm a szalonnát (egyben a szeleteket), majd kiveszem őket egy tányérra hűlni. A visszamaradó zsíron megpirítom a burgonyát, miután nagyjából jó a burgonya, a serpenyő egyik felére kotrom, hogy legyen hely a paradicsom-szeleteknek is. Oldalanként pár percet kapnak, majd jöhet a spárga is a serpenyőbe. Pár perc múlva tányérokra szedem a zöldségeket, csepegtetek rájuk az öntetből, és a tetejükre tördelem a szalonnát.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább
  • Lilluka-saláta Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban. Hozzávalók: 6-7 dkg bulgur 1 kukorica konze… Tovább
  • Borsósaláta sonkával Jöjjön egy pár héttel ezelőtti recept, mivel a mai konyhai ténykedésemmel nemigazán tudok dicsekedni. A levest leszámítva, ami már szerepelt a blogon, eddig kész katasztrófa a mai nap. Eddig még nem volt olyan, hogy egy mu… Tovább
  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább
  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább

4 megjegyzés:

Fruzsi írta...

huuuu, ez nagyon jol hangzik.Ezt biztos en is kiprobalom!!!!!Koszonom az otletet!

Wise Lady írta...

Étvágy gerjesztő nagyon!

Kékmadár írta...

Nagyon jól hangzik, de tényleg elég 6 perc a burgonyának, hogy megfőjön?

Lilla írta...

ez eléggé új újburgonya volt, meg félbe is vágtam őket, látszik a spárga mellett hogy falatnyi darabok, és utána ugye még sütöttem is, akkor is puhul még.
nekem az vált be legjobban hogy a 9 fokozatból a hatoson pirítom az előfözött újkrumplit (kerámialapos főzőlap), így elég lassan megy a dolog, de nem ég meg sehol, puha lesz belül is, és körben szép pirosra pirul.
meg lehet villával szúrkálni :-)