2010. május 16., vasárnap

Kétszínű gofri (laktózmentes)

IMG_5246

Ezt is a Nők Lapja Konyháből csináltam, de ez működött a múltkori epres rolóval ellentétben. Egy kicsit tömörebb volt, mint amit anyám szokott sütni, de azzal ellentétben ez laktózmentes, és a kétféle szín miatt mégiscsak sokkal viccesebben néz ki. Nekem egyébként a kakós oldal nagyon tetszett, simán el tudom képzelni az egészet kakaósan, mondjuk kókuszos pudinggal… (igen a kókusz napok változatlanul tartanak még).

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 5 dl víz
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 púpos evőkanál kakaó
  • (olaj a sütéshez)

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket a cukorral habbá verem. hozzákeverem a sárgájákat, az olajat, a vizet, és végül bele szitálom a sütőport és a lisztet. A massza felét átrakom egy másik tálba és belekeverem a kakaóport, a maradék fehér részhez a vanília-kivonatot adom. Kevés olajjal megkenem a bemelegített gofrisütőt, és a sarkokba különböző színű tésztát kanalazok, és pár perc alatt megsütöm. Rácsra teszem hűlni.

4 fős adag kb.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ír kék sütemény Bár alapvetően nem vagyok édesség-párti/függő/mániás, mégsem rajongok nagyon a sós süteményekért. Azt hiszem azzal van összefüggésben, hogy nem iszom alkoholt – a legtöbb sós sütemény unalmas, túl sós és roppant szomjas lesz… Tovább
  • Zabpelyhes fasírtLeginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni. Hozzávalók: 25 dkg darált hús 1 tojás 1 marék reszelt sajt só… Tovább
  • Stíriai metélt Ezt az ételt az elsők között tanultam meg, sőt az is lehet, hogy emiatt kezdtem el főzni. Az egyik kedvencem évek óta, de nem készült olyan gyakran, mint ahogy én szerettem volna. Általában azzal ráztak le, hogy „olyan mu… Tovább
  • Zabpelyhes pikelet–ausztrál palacsinta Annyira jópofa szó az, hogy pikelet. Kikelet-pikelet. Különösen azt tekintve, hogy vasárnap hajnali 8-kor felkeltünk forma-1-et nézni, én pedig közben megsütöttem ezeket a palacsintákat. Nyilván sokaknak a hajnali 8, az nem … Tovább
  • Crostata (Nigella-féle) A crostata egy omlós tésztából készülő gyümölcsös vagy lekváros olasz sütemény, ez a név azonban Nigella könyvében (Házi istennő, mi más) egy kevert tésztájú kuglóf-szerűséget takar. Ami egyébként finom meg minden, csak vala… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Látom a gofri projekt nem állt le, sőőőőőt!:)

mandy tarragon írta...

Hm, ilyet sütni fogok :) Úgyis régen volt már nálunk gofri.

Lilla írta...

naná hogy nem állt le :-)

GasztroRéka írta...

Örülök,hogy van egy gofri "fanatikus".:) Egyetlen egyszer próbáltam gofrit sütni,de rossz volt a recept én nem állt össze a tészta... Azóta csak nézegetek recepteket,eszem a bolti gofrit,és mindig elmondom,hogy egyszer én is. Körül nézek nálad is belevágok,eldöntöttem!