2010. május 16., vasárnap

Kétszínű gofri (laktózmentes)

IMG_5246

Ezt is a Nők Lapja Konyháből csináltam, de ez működött a múltkori epres rolóval ellentétben. Egy kicsit tömörebb volt, mint amit anyám szokott sütni, de azzal ellentétben ez laktózmentes, és a kétféle szín miatt mégiscsak sokkal viccesebben néz ki. Nekem egyébként a kakós oldal nagyon tetszett, simán el tudom képzelni az egészet kakaósan, mondjuk kókuszos pudinggal… (igen a kókusz napok változatlanul tartanak még).

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 5 dl víz
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 3 púpos evőkanál kakaó
  • (olaj a sütéshez)

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket a cukorral habbá verem. hozzákeverem a sárgájákat, az olajat, a vizet, és végül bele szitálom a sütőport és a lisztet. A massza felét átrakom egy másik tálba és belekeverem a kakaóport, a maradék fehér részhez a vanília-kivonatot adom. Kevés olajjal megkenem a bemelegített gofrisütőt, és a sarkokba különböző színű tésztát kanalazok, és pár perc alatt megsütöm. Rácsra teszem hűlni.

4 fős adag kb.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Céklás-csicseriborsós galette – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges. Hozzáv… Tovább
  • Lime-os (citromos) kocka – továbbfejlesztve Egy kicsit rákattantunk erre a süteményre, egy hét alatt 3x csináltam meg, a második két alkalommal már így, csökkentett cukortartalommal (és allergénnel). Az eredetivel két probléma volt, nekünk túl édes, rengeteg cukor v… Tovább
  • Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t” Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy. Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer… Tovább
  • Lencsesaláta karamellizált zellerrel – “Végigfőzni a Meatless-t” Egyáltalán nem vagyok babonás, és szerintem a hagyomány != a babonával. Úgyhogy lencsét nem újévkor szoktam enni. Hanem egyéb alkalmakkor, és évi egynél többször. És aki nem szereti a pezsgőt, miért nyomja magába újévkor? Eh… Tovább
  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább

4 megjegyzés:

szepyke írta...

Látom a gofri projekt nem állt le, sőőőőőt!:)

mandy tarragon írta...

Hm, ilyet sütni fogok :) Úgyis régen volt már nálunk gofri.

Lilla írta...

naná hogy nem állt le :-)

GasztroRéka írta...

Örülök,hogy van egy gofri "fanatikus".:) Egyetlen egyszer próbáltam gofrit sütni,de rossz volt a recept én nem állt össze a tészta... Azóta csak nézegetek recepteket,eszem a bolti gofrit,és mindig elmondom,hogy egyszer én is. Körül nézek nálad is belevágok,eldöntöttem!