2010. május 18., kedd

Sajtos burgonyagolyók

burgonyagolyó2
Néha marad egy kis burgonyapüré, amivel kéne valamit kezdeni, az egyik megoldás rá a burgonyafánk amit leginkább magában, ketchupbe tunkolva szeretek enni. A másik, hogy némi sajttal (esetleg sonkával) gazdagítom, zsemlemorzsába forgatom, és egy kis salátával készen van másnapra az ebéd. Hedonisták persze ehetik krokettként mártásos húsok mellé is.
Hozzávalók:
  • 2 adag burgonyapüré (ne legyen túl híg, akkor szét fog esni sütéskor a golyó)
  • 1 kis tojás
  • 1 marék reszelt sajt
  • petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
A burgonyapürébe keverem a tojást, a sajtot, és 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselymet. Nedves kézzel golyókat formálok belőle, meghempergetem zsemlemorzsában, és forró olajban pár perc alatt megsütöm. Itatósra szedem, és tejföllel kevert majonézzel és salátával tálalom. Ha túl lágy a massza, szétesik az olajban, ezen elég könnyű segíteni: egy kis zsemlemorzsát kell belegyúrni.
Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zabpelyhes csokoládétorta Csibénél láttam a receptet, és rögtön elhatároztam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom. Azon kívül, hogy fél adagból sütöttem,a  tortaforma mérete és az alacsony létszám miatt, csak annyit változtattam, hogy több kakaóp… Tovább
  • KarfiolkrémlevesKevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves. Hozzávalók: kb. 17 dkg karfiol (tisztítva) 1 közepes krumpli 1 kis fej hagyma só, … Tovább
  • Spagetti paradicsommal és brie-vel Ez megint olyan étel volt, ami elsőre hihetetlen volt, hogy nahát tészta és brie és még bele is fér a kitűzött étrendembe. Mondjuk nincs benne 5 dl tejszín és 10 dkg vaj, mint hmmm…. némely receptekben. Gyorsan elkészül, nin… Tovább
  • Túrós bukta Ez nem olyan, mint a menzákról ismert lekváros bukta – hatalmas, csupa tészta, és meg lehet tőle fulladni… Egyik sokkoló gasztro élményem a menza-pékség vonalon előforduló hatalmas, hot dognyi bukta. Az én buktám, könnyű l… Tovább
  • Sajtos babfasírt +paradicsomos rizs Folytatva a tegnap megkezdett gondolatokat, hogy milyen étkezési szokásokon és hogyan kell változtatni, jöjjön a következő “mumus”: a rizs. Ez sem bonyolult, az adagot kb. 5 dkg/főre kell csökkenteni, és a rizs lehetőleg le… Tovább

0 megjegyzés: