2010. június 24., csütörtök

Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal

Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha nem is voltunk. pár évig nyers erővel letuszkolták szerintem, de nagyon hamar átálltam a sóskára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fettuccine
  • kb. 15 dkg húsos szalonna
  • pár szem olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj (lehet a paradicsomról is)
  • 2 dl tejszín
  • só, (bors)

Miközben megfőzöm a tésztát, összedobom a mártást: a hagymát apróra vágom, és a szalonnát felkockázom. Meleg serpenyőbe rakom őket, és addig sütöm, amíg a szalonnából kisül a zsír (ha szükséges teszek hozzá egy kevés olajat). Hozzáadom a borsót, és pár darabba vágott aszalt paradicsomot, összeforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, és ha túl sűrűnek találom, teszek hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Végül összeforgatom a megfőtt, lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fetás-olajbogyós rakott tészta Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes hú… Tovább
  • Szezámmagos csirke Nagy kedvenceink a kínai tésztás, csirkés egytálételek, és nagyon-nagyon régen nem főztem ilyet, úgyhogy itt volt mér az ideje. Ha valaki tovább szeretné „csavarni”, lehet gyömbérrel, újhagymával vagy korianderzölddel ízes… Tovább
  • Diós-fokhagymás spagetti Kivételesen csak magamnak kellett főznöm, ilyenkor előkerülnek a máskor különböző okok miatt tiltólistás alapanyagok. Ebben az esetben a dió. A „hagyományos” cukros-diós szélesmetélttel a sírba lehet tenni, egyszerűen réme… Tovább
  • Sajtos makaróni „Mac ’n’ cheese”, azaz sajtos makaróni, az angolszász anyukák egyik receptje arra az esetre, ha sok éhes gyereket akarnak jóllakatni. Természetesen ennek is van már por változata a nagy vízen túl, amihez csak vizet kell ke… Tovább
  • Sütőtökös-babos spagetti A sütőtök nagyon sokféleképpen fűszerezhető – szerecsendióval, zsályával, fahéjjal, chilivel – most chilit használtam. Ami azt illeti, kicsit túl sok chilit. Legalábbis az én ízlésem szerint ez már túl csípős volt, meg kel… Tovább

5 megjegyzés:

Tálaló írta...

Csuda jól néz ki.Szeretem ha színes egy étel.

Felhőlány írta...

Nagyon szép! Én is rajongok a karakteres színű finomságokért, ráadásul tökéletes gyors vacsora recept! Köszi! :))

Lilla írta...

az biztos hogy látványra nagyon sokat dob rajta a kétszínű tészta. :-)

GasztroRéka írta...

Én mindig kerestem ezekben a színes tésztákban az ízt,de csak színezőként használják,egyáltalán nem jön át. Elenyésző mennyiségű benne a zöldség. Az aszalt parit hol szerzed be? Szerinted lehet valahol olcsóbban is kapni?

Lilla írta...

nekem volt már olyan aminek volt íze és az illata is teljesen más volt főzés közben.
aszalt paradicsomot a tescoban szoktam venni. saját márkás antipasti cucc. olajbogyók környékén van szerintem.