2010. június 24., csütörtök

Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal

Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha nem is voltunk. pár évig nyers erővel letuszkolták szerintem, de nagyon hamar átálltam a sóskára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fettuccine
  • kb. 15 dkg húsos szalonna
  • pár szem olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj (lehet a paradicsomról is)
  • 2 dl tejszín
  • só, (bors)

Miközben megfőzöm a tésztát, összedobom a mártást: a hagymát apróra vágom, és a szalonnát felkockázom. Meleg serpenyőbe rakom őket, és addig sütöm, amíg a szalonnából kisül a zsír (ha szükséges teszek hozzá egy kevés olajat). Hozzáadom a borsót, és pár darabba vágott aszalt paradicsomot, összeforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, és ha túl sűrűnek találom, teszek hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Végül összeforgatom a megfőtt, lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tőkehal mangós zöldségekkelNem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigaz… Tovább
  • Karfiolos-sajtos gnocchi A Nők Lapja konyhában találtam a receptet (Dolce Vita-é amúgy), amitől csak annyiban tértem el, hogy brokkoli helyett karfiolt használtam, és szerintem ez két adag csupán, nem négy. Legalábbis hétköznap ebédre, amikor mi csa… Tovább
  • Sütőtökös sajtos tészta Avagy sütőtökös mac’n’cheese. Én azt hiszem egy kicsit sok sütőtököt raktam bele, mert a sajt ízét alig lehetett érezni, de végül is szeretjük a tököt és hát ennyi volt itthon… Kíváncsi vagyok besárgulunk-e a sok sütőtöktő… Tovább
  • Kínai tészta gombával és mandulával Hozzávalók: kb. 18 dkg kínai tészta (nekem ez 3 “kocka” volt, a fél kilós csomagban ugyanis 8 van) 1 kis hagyma vagy 2-3 szál újhagyma 3 evőkanál tejszín (vagy mascarpone) 25 dkg gomba 1 teáskanál olaj … Tovább
  • Körtés-juhtúrós tészta Még tavaly láttam ezt Mirelle-nél valamikor, azóta többször készült, de csak most fotóztam le. Hangolódtunk már a Karácsonyra ezzel a tésztával :-) Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna 12 dkg juhtúró 3-4 körte … Tovább

5 megjegyzés:

Tálaló írta...

Csuda jól néz ki.Szeretem ha színes egy étel.

Felhőlány írta...

Nagyon szép! Én is rajongok a karakteres színű finomságokért, ráadásul tökéletes gyors vacsora recept! Köszi! :))

Lilla írta...

az biztos hogy látványra nagyon sokat dob rajta a kétszínű tészta. :-)

GasztroRéka írta...

Én mindig kerestem ezekben a színes tésztákban az ízt,de csak színezőként használják,egyáltalán nem jön át. Elenyésző mennyiségű benne a zöldség. Az aszalt parit hol szerzed be? Szerinted lehet valahol olcsóbban is kapni?

Lilla írta...

nekem volt már olyan aminek volt íze és az illata is teljesen más volt főzés közben.
aszalt paradicsomot a tescoban szoktam venni. saját márkás antipasti cucc. olajbogyók környékén van szerintem.