2010. június 24., csütörtök

Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal

Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha nem is voltunk. pár évig nyers erővel letuszkolták szerintem, de nagyon hamar átálltam a sóskára.

Hozzávalók:

  • 40 dkg fettuccine
  • kb. 15 dkg húsos szalonna
  • pár szem olajban eltett aszalt paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál olaj (lehet a paradicsomról is)
  • 2 dl tejszín
  • só, (bors)

Miközben megfőzöm a tésztát, összedobom a mártást: a hagymát apróra vágom, és a szalonnát felkockázom. Meleg serpenyőbe rakom őket, és addig sütöm, amíg a szalonnából kisül a zsír (ha szükséges teszek hozzá egy kevés olajat). Hozzáadom a borsót, és pár darabba vágott aszalt paradicsomot, összeforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, és ha túl sűrűnek találom, teszek hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Végül összeforgatom a megfőtt, lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Fokhagymás paradicsomos pulyka  A látszattal ellentétben nem paprikás csirke van a képen, bár a mártás színe pont ugyanolyan, ez azonban paradicsomból és tejszínből áll, nem pedig paprikából és tejfölből. A hosszú főzésnek köszönhetően a fokhagyma te… Tovább
  • Joghurtos citromkrém Ezt a desszertet készítettük karácsonyra, bár semmi „karácsonyi” nincs benne, az év bármely napján elkészíthető. A lemon curd egy brit tojássárgájás citromkrém, amit házilag is elő lehet állítani, nekem azonban a gyorsaság… Tovább
  • Lúdláb torta Ez az egyik legelső darabja a konyhai repertoáromnak, azaz több mint tíz éves múltra tekint vissza, és azóta is sokszor készül, mert egyszerű és nagyon finom. Házilag eltett rumos meggybefőtt hiányában, a sima befőtt levén… Tovább
  • Mustáros-tárkonyos csirkemellfilé Megkívántam valamilyen tejszínes csirkés ételt, és a receptek böngészése után ez bizonyult nyerőnek: kétféle mustár és tárkony. Tökéletes. Barnarizst főztem mellé, nem csak azért, mert barna, és az állítólag egészségesebb … Tovább

5 megjegyzés:

Tálaló írta...

Csuda jól néz ki.Szeretem ha színes egy étel.

Felhőlány írta...

Nagyon szép! Én is rajongok a karakteres színű finomságokért, ráadásul tökéletes gyors vacsora recept! Köszi! :))

Lilla írta...

az biztos hogy látványra nagyon sokat dob rajta a kétszínű tészta. :-)

GasztroRéka írta...

Én mindig kerestem ezekben a színes tésztákban az ízt,de csak színezőként használják,egyáltalán nem jön át. Elenyésző mennyiségű benne a zöldség. Az aszalt parit hol szerzed be? Szerinted lehet valahol olcsóbban is kapni?

Lilla írta...

nekem volt már olyan aminek volt íze és az illata is teljesen más volt főzés közben.
aszalt paradicsomot a tescoban szoktam venni. saját márkás antipasti cucc. olajbogyók környékén van szerintem.