2010. június 19., szombat

Gnocchi paradicsomszósszal és ricottával

Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6-7 közepes paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • bazsalikom
  • kb. 10 dkg ricotta

A paradicsomot felkockázom, átforgatom a felhevített olívaolajon, hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdet, és addig főzöm amíg kellően sűrű lesz a türelmem tart. (Persze el is távolíthattam volna a magházakat). Végül sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, és megfőzöm a gnocchit. A gnocchi tetejére kanalazom a paradicsom-mártást, kiskanállal ricottát “szaggatok” rá, és bazsalikomlevéllel díszítem.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hideg avokádó-krémleves Ezzel a recepthez még a nem túl jó avokádókat is nagyszerűen fel lehet használni, két olyan avokádóm volt itthon, amiből azt sem néztem ki, hogy ehetők egyáltalán – az egyik “oké” volt, a másik “oké de vízízű”, és a leves m… Tovább
  • Spenótos-ricottás rétes Három hét alatt nem sikerült olyan mirelit spenótot vennem, amiben nem pürésítve van a spenót, hanem összevágva. Arról nem is beszélve, hogy egyszer sikerült itt a sarkon a sparban apróra vágott bébispenótot szereznem, ami a… Tovább
  • Eper-avokádó saláta Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre. Pontos… Tovább
  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Epres lepény Mennyiségeket nem írok (eleve összesen csak ennyi készült, mint ami a képen van, maradék leveles tésztát fogyasztottam), mert szokás szerint nem mértem semmit. Az egész afféle ötletadó (meg nem is olyan recept, amit nagyon e… Tovább

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Nem rég láttam Szardíniáról egy filmet ott készítettek hasonlót. Hm...:) csorog a nyálam.

GasztroRéka írta...

Egy gond volt a filmmel nagyon finom ételeket készítettek,de nagyon koszos volt a kezük.

Lilla írta...

hihi :-)