2010. június 19., szombat

Gnocchi paradicsomszósszal és ricottával

Két kedvenc a napokban: ricotta és gnocchi. Csak kár, hogy a paradicsom annyi levet engedett, és nem volt kedvem órákig főzni a 26-27 fokos lakásban, így nem lett olyan esztétikus, mint szerettem volna.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6-7 közepes paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • bazsalikom
  • kb. 10 dkg ricotta

A paradicsomot felkockázom, átforgatom a felhevített olívaolajon, hozzáadom a zúzott fokhagymagerezdet, és addig főzöm amíg kellően sűrű lesz a türelmem tart. (Persze el is távolíthattam volna a magházakat). Végül sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezem, és megfőzöm a gnocchit. A gnocchi tetejére kanalazom a paradicsom-mártást, kiskanállal ricottát “szaggatok” rá, és bazsalikomlevéllel díszítem.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Olajban eltett aszalt paradicsom Nem vagyok egy befőzős típus, távol áll tőlem a több tíz kilónyi gyümölcs lekvárrá főzése. Nem is szeretem a lekvárt, és a 4 m2-es konyha szerintem nem is az a hely, ahol lehet befőzni. A nyersen készülő rumos „meggybefőtt… Tovább
  • Cukkinis lasagne Nagy zöldségfogyasztóként szerintem legalább olyan jó, mint a darált húsos, paradicsomos, besameles változat. A fokhagymás cukkini régóta nagy kedvencem köretként nagy kedvencem, most mindezt megfejeltem némi ricottával és… Tovább
  • Fokhagymás burgonyapüré A sült oldalas mellől is ismerős, krémes, sült fokhagymával ízesített burgonyapüré. Az elsőre rémisztőnek tűnő fokhagymamennyiség senkit se tévesszen meg, kell bele ennyi, hogy lehessen érezni az ízét, mert az egy órás süt… Tovább
  • Bolognai spagetti Mindenki ismeri, mindenki készíti, darált sertéshúsból, vagy akár sertéskolbászból is készíthető (egyik sem ’hamisítás’, mindkettő hagyományos bolognai változat). Szokás a főzés elején egy kis tejet adni a mártáshoz, mert … Tovább
  • Vörösboros paradicsomleves Maradékok hasznosításának indult – bontott vörösbor, ami magában nem fogy, egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, háromnegyed kiló fürtös paradicsom – és valami hihetetlen gazdag ízű, sűrű paradicsomleves kerekedett belőle. … Tovább

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Nem rég láttam Szardíniáról egy filmet ott készítettek hasonlót. Hm...:) csorog a nyálam.

GasztroRéka írta...

Egy gond volt a filmmel nagyon finom ételeket készítettek,de nagyon koszos volt a kezük.

Lilla írta...

hihi :-)