2010. június 7., hétfő

Tonhalkrém

Májkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben. Mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van hozzá szükség. Vendégeknek, mindenféle alakúra kiszúrt kis kenyéren, vagy csak az adalékokkal teletömött felvágottak kiváltására is tökéletes.

Hozzávalók

  • 20 dkg olajban eltett tonhalkonzerv
  • 1 főtt tojás
  • 3 evőkanálnyi vaj
  • 1 púpos teáskanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tejföl
A tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixszal vagy aprítóval simára keverem, és ha nem elég lágy, adok hozzá egy kis tejfölt. Nekem a fél adag pont belefért az aprítóba, ennyihez szerintem már inkább a botmixer kell. Kenyérre vagy pirítósra kenem, és citromszeletekkel, olajbogyóval, kaviárral díszítve tálalom. Hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig eláll.

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mézes-mustáros sertésoldalas Ismét megkívántam az oldalast, a tavaly téli három részes sorozat után (itt, itt és itt). Most Gordon Ramsayhez nyúltam ihletért, kíváncsi voltam, a mester hogyan készíti. Velem ellentétben nem sütőben, hanem grillen, errő… Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • Majonézes kukoricasalátaEnnek az országnak a lakói rettentően édesszájúak. És túlsúlyosak. Édes a főzelék, édes a majonéz, édesek a paradicsomos ételek. Sok ételbe kell 1-2 csipet cukor, mint fűszer. De nem egy-két kanálnyi, amitől már édes lesz az … Tovább
  • Sajttekercs Valószínűleg mindenki ismeri ezt a fajta sajttekercset, hidegtálas bulikon sokszor lehet vele találkozni. Nagyon látványos, nagyon bonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Nem minden trappista sajt egyformán jól nyújtható… Tovább
  • Csirkés-szőlős tortilla Őszi tortilla-recept: mustáros-joghurtos csirkehús szőlős salátával tortilla-lapba tekerve. Ha valaki nagyon idegenkedik a tortillától (mert ilyen is van, bármilyen hihetetlen), akkor egye egyszerűen salátaként, és keverje… Tovább

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Eddig én még mindig melegszendvicsnek készítettem,hagymával esetenként tojássárgájával. Ez is nagyon finom lehet! Kipróbálom,a kánikulában nem hiányzik a sütő.
:(