2010. szeptember 17., péntek

Lilluka-saláta

Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban.

Hozzávalók:

  • 6-7 dkg bulgur
  • 1 kukorica konzerv
  • 1 kígyóuborka
  • 2 zacskó (20 dkg) mini mozzarella
  • 3 nagyobb paradicsom
  • pár szelet sonka
  • 1-2 érett avokádó
  • citromlé

A bulgurt 20 percre vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára teszem száradni. A paradicsomot és az uborkát felkockázom (az uborkát meghámoztam, mert nem volt szimpatikus a héja), és összekeverem  a lecsöpögtetett kukoricával és bulgurral. Hozzáadom a félbevágott mozzarella golyókat és a felcsíkozott sonkát. Az avokádót meghámozom, falatnyi darabokra vágom, meglocsolom citromlével és a salátához keverem.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Caprese Komment azt hiszem nem nagyon kell hozzá – paradicsom, mozzarella, bazsalikom. Mindenki ismeri, valószínűleg a többség szereti is. Ami miatt poszt lett belőle az az, hogy álljon itt az energiatartalma. alacsony az energia … Tovább
  • Töltött paradicsom Este születésnapi dőzsölésre mentünk, ezért könnyű ebédet terveztem. Egy ideje keringett már a fejemben a töltött paradicsom, aztán némi google-zás után megtaláltam a szimpatikus változatot fűszerkert-nél. Igazából csak ad… Tovább
  • Karfiolos quiche A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amikkel nincs is semmi baj, finom mindkettő, de egy sereg más ételt is készíthetünk, ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyéb… Tovább
  • Borsósaláta sonkával Jöjjön egy pár héttel ezelőtti recept, mivel a mai konyhai ténykedésemmel nemigazán tudok dicsekedni. A levest leszámítva, ami már szerepelt a blogon, eddig kész katasztrófa a mai nap. Eddig még nem volt olyan, hogy egy mu… Tovább
  • Gnocchi gombával Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 50 dkg gomba 2 dl 10%os főzőtejszín 1 kis hagyma fél pohár fehérbor 1 teáskanál olaj kb. 8 dkg sovány reszelt sajt A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy ser… Tovább

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Kreativitás mindenekelőtt! :)
Mind az ételben, mind a címválasztásban! :))