2010. október 6., szerda

Kukoricalepény avokádóval

A GoodFood szerint ez egy tipikus ausztrál reggeli (brunch). Sajnos mostanában ritkán érünk rá egy ráérős-kiadós brunch-ra, ezért vacsora és ebéd lett belőle.

Hozzávalók:

  • 2 doboz kukorica konzerv (330 g-os)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kb. 6-8 dkg liszt
  • 8 szelet bacon
  • 1-2 avokádó
  • citromlé
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • kevés olaj a sütéshez
  • só, bors, chili

A paprikát apróra vágom, és kevés olajon pár percig sütöm. közben a tojást villával felverem, hozzákeverem a tejet, a sütőport, kb. 5 dkg lisztet és a leszűrt kukoricát. A paprikát a keverékhez adom, fűszerezem, és ha szükséges, keverek bele még lisztet. Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntök. Egy evőkanállal kis kupacokat teszek bele a tésztából, a kanál hátuljával kicsit ellapítom őket, és oldalanként pár perc alatt megsütöm. közben a serpenyőben ropogósra sütöm a bacont a kukoricalepények mellett, és az avokádók cikkekre vágom, és meglocsolom citromlével. A palacsintákat a sült szalonnával és az avokádóval tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés tésztasaláta kesudióval Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is. Hozzávalók: 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva … Tovább
  • Zöldséges rétes Hozzávalók: 1 csomag (150g) 6 lapos réteslap 2 tojás 125 g sovány túró 2 marék reszelt sajt só, bors, szerecsendió zöldfűszerek 35 dkg mirelit zöldségkeverék 1 tojás/tojásfehérje olaj/olvasztott … Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Mangós-currys tortillatekercs A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-ve… Tovább
  • Zöldséges “pizza” bagett Az ötlet a GoodFood-ról van, de ott tonhallal szerepel gomba helyett, amit természetesen le kellett cserélnem valami általam is fogyasztott alapanyagra. :-) Mennyiségeket nem írok, mert nem is mértem, és kicsit sok is lett… Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kipróbáltam tegnap este, és eszméletlen finom és különleges!! Köszi az ötletet!

Lilla írta...

:-) örülök h tetszett