2011. március 27., vasárnap

Csokoládés gofri–version 2.0.

IMG_6821

Juli kuzinom tanácsára kipróbáltam, hogy a csokoládédarabos gofriban az írót tej helyett kaukázusi kefirrel helyettesítem. És így még jobb. Köszike.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pains au chocolat Pains au chocolat , azaz csokoládés francia zsömle, hajtogatott vajas kelt tésztából. Mazsolával is készülhet, akkor pains aux raisins, a tésztája egyébként megegyezik a croissantéval, és Franciaországban a sütőből frissen… Tovább
  • Töltött tojás A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot … Tovább
  • Mogyorós háromszögek Egész napos fejtágításra mentem, és élelmezés ügyben nem akartam kizárólag a büfé kínálatára támaszkodni, ezért még este összedobtam ezt a mogyoróval töltött leveles tésztás finomságot. Kávé mellé, reggelire vagy uzsonnára… Tovább
  • Francia briós Előre le kell szögeznem: nem tévedés se a vaj, se tojás mennyisége, a franciák már csak ilyenek, sok tojással és sok vajjal dolgoznak. Valahol azt olvastam, hogy képesek olyan brióst is sütni, amiben 1:1 a vaj és a liszt a… Tovább
  • Krémtúrós-csokoládés muffin Cheesecaket sütöttem, és maradt 20 dkg krémtúró, amit nem volt kedvem csak úgy elkanalazni, és kellett is valami, amit vihetek másnap a suliba eszegetni. Ezért a – számomra – legtriviálisabb megoldást választottam: muffint… Tovább

1 megjegyzés:

Julia Wittner írta...

Na, orulok! :) En is fogok csinalni, marha jol nez ki.