2011. április 17., vasárnap

Csirkés tésztasaláta kesudióval

IMG_6879

Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is.

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
  • 15 dkg tészta (kagyló)
  • 1 kaliforniai paprika (nálam piros de fél-fél pirosból és zöldből még szebb)
  • fél kukoricakonzerv (vagy 1 kicsi)
  • snidling
  • 1 nagy marék kesudió
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál olaj

A felhevített olajon megsütöm a húst, a tésztát megfőzöm a csomagoláson található útmutató szerint, és mindkettőt félreteszem hűlni. Egy tálban összekeverem a majonézt, a tejfölt és a citromlevet. A paprikát vékony csíkokra vágom, és a csíkokat elfelezem/harmadolom. A paprikát, a kukoricát, a kihűlt csirkét és tésztát az öntethez keverem. Végül hozzáadom a kesudiót (ha sózott, nem szükséges megsózni az ételt, ha natúr egy kevésre szükség van) és vágok bele snidlinget. Minimum egy-két órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

1,5-2 adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gorgonzolás salátaöntetMartha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni). Hozzávalók:… Tovább
  • Eper-avokádó saláta Saláta hetet tartunk (igen éhes vagyok, és igen, fogok enni nachost az esti tévézéshez, de előtte betolok ebből még egy adagot), ez az első versenyző. Levi 10/10nek ítélte, innentől fel van adva a lecke a későbbiekre. Pontos… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Paradicsomos babsaláta Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart Ameri… Tovább
  • Meleg spárgasaláta Legalább két hete kallódott ez a fénykép a gépemen, már-már kezdtem azt hinni, hogy nincs mit posztolnom, és újra aktivizálni kell magam a konyhában, nem csak századszorra is megsütni Nigella amerikai palacsintáját, és mellé… Tovább

2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szia!Játékra hívlak4nézd meg a tegnapi bejegyzésemet!

GasztroRéka írta...

Ez nagyon jó! Szeretem a tésztasalikat. Fogadásokon mindig azt eszem.:)