Újabb thai csirke – kókusztej - mogyoróvaj trió. Már többször lelkesedtem ezért, most nem ismételném magam. Annyit érdemes belőle készíteni, ami frissen elfogy, mert a kínai tészta képes végtelen nagyra megdagadni nem túl sok idő alatt. A másik lehetőség külön elkészíteni a tésztát, lecsöpögtetni és külön tálalni hozzá, de én az első megoldásra szavazok.
Hozzávalók:
- fél csirkemellfilé
- 5-6 dl húsleves (víz és fél leveskocka)
- 1 csomó újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 „kocka” kínai tészta (nekem 6,25 dkg, ami elsőre kevésnek tűnhet, de nagyon megdagad)
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 2 dl kókusztej
- currykrém vagy currypor
- 1 jó nagy maréknyi zöldborsó
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- 1 kis piros chilipaprika
A csirkehúst falatnyi kockákra vágom, az újhagymát felkarikázom, a chilipaprikát felkockázom. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a húst, miután minden oldala kifehéredett, mellédobom a hagymát és a fokhagymát és még 2 percig pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, hozzáadom a szójaszószt, a mogyoróvajat és a curryt, elkeverem, felforralom, majd kis lángon 8 percig főzöm. Beleszórom a paprikát, a tésztát és a zöldborsót, és 2-3 percig főzöm. Ha szükséges adok hozzá vizet, és egy kis kókusztejjel és/vagy mogyoróvajjal ízesítem.
2 fős adag. Nem is annyira leves, inkább egytálétel. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Ilyet foztem tegnap, es nagyon finom volt, koszi! Tettem bele egy kis citromlet, mert atlalaban szeretek egy kis savas izt bizonyos etelekben, es ugy is nagyon jo volt! Csok!
:-)))
Megjegyzés küldése