2009. július 11., szombat

Thai csirkeleves

thaileves1

Újabb thai csirke – kókusztej - mogyoróvaj trió. Már többször lelkesedtem ezért, most nem ismételném magam. Annyit érdemes belőle készíteni, ami frissen elfogy, mert a kínai tészta képes végtelen nagyra megdagadni nem túl sok idő alatt. A másik lehetőség külön elkészíteni a tésztát, lecsöpögtetni és külön tálalni hozzá, de én az első megoldásra szavazok.

Hozzávalók:

  • fél csirkemellfilé
  • 5-6 dl húsleves (víz és fél leveskocka)
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 „kocka” kínai tészta (nekem 6,25 dkg, ami elsőre kevésnek tűnhet, de nagyon megdagad)
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 dl kókusztej
  • currykrém vagy currypor
  • 1 jó nagy maréknyi zöldborsó
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 kis piros chilipaprika

A csirkehúst falatnyi kockákra vágom, az újhagymát felkarikázom, a chilipaprikát felkockázom. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a húst, miután minden oldala kifehéredett, mellédobom a hagymát és a fokhagymát és még 2 percig pirítom. Felöntöm a húslevessel és a kókusztejjel, hozzáadom a szójaszószt, a mogyoróvajat és a curryt, elkeverem, felforralom, majd kis lángon 8 percig főzöm. Beleszórom a paprikát, a tésztát és a zöldborsót, és 2-3 percig főzöm. Ha szükséges adok hozzá vizet, és egy kis kókusztejjel és/vagy mogyoróvajjal ízesítem.

2 fős adag. Nem is annyira leves, inkább egytálétel. Eredetileg  a női lapozón.

2 megjegyzés:

Julia Wittner írta...

Ilyet foztem tegnap, es nagyon finom volt, koszi! Tettem bele egy kis citromlet, mert atlalaban szeretek egy kis savas izt bizonyos etelekben, es ugy is nagyon jo volt! Csok!

Lilla írta...

:-)))