2009. augusztus 24., hétfő

Halfilé paradicsommártással

halfile2

Ennél a receptnél azért a lustaság győzött, és darált paradicsom konzervet használtam, de akinek van türelme a paradicsom hámozáshoz – magtalanításhoz - apróra vágáshoz, az készítse friss paradicsomból.

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé (ez pangasius volt)
  • 40 dkg darált paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregano
  • csipet cukor
  • olíva olaj
  • provance-i fűszerkeverék

A sütőt 200-220 fokra előmelegítem. A halszeleteket egy tepsibe fektetem, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, meglocsolom kevés olívaolajjal (só nélkül süljön!), és megsütöm. A paradicsomkonzervet egy kis fazékba öntöm, bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, a zúzott fokhagymával, csipet cukorral, és sóval fűszerezem. Felmelegítem, és a tányérokra szedett halfilére kanalazom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Tonhalas tésztasaláta Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius … Tovább
  • Mozzarellás tőkehalfilé Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy… Tovább
  • Lazac avokádóval és grapefruittal A múlt héten bevásároltunk avokádóból, és gyorsan kellett velük kezdeni valamit, mert elérték a megfelelően érett állapotot. Volt a fagyasztóban lazac, úgyhogy már csak egy érett vörös húsú grapefruitot kellett hozzá venne… Tovább
  • Tőkehal petrezselyem-mártással A halról nem tudok saját véleményt alkotni, az egyszemélyes közönségnek szokás szerint nagyon ízlett, a petrezselyem-mártást viszont megkóstoltam. Elképesztően jó lett. Biztosan fogom máshoz is készíteni, mert igazán kár l… Tovább

1 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Szuper! Ki lesz próbálva! :-D Képzeld! Egyik este végig olvastam a blogodat, annyira tetszik a stílusod, Lilla! Jókat kacarásztam!