2010. február 22., hétfő

Csirkés hamburger

csirkeburger1
Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákkal, de sosem sikerült olyan alacsonyra építeni a szendvicset, hogy beférjen a számba. A marhahúspogácsa túl vastag lesz, de vékonyat nem lehet sütni, mert akkor szétesik, a buci pedig várakozásokon felül dagad a sütőben… Ezeket a hibákat sikerült végre megoldani. Amúgy is a csirkés hamburgert szeretem jobban, elkészítettem hát a saját verziómat. Vékony, grillezett csirkemellfilével és házi zabpelyhes bucival. És sikerült kulturáltan elfogyasztani!
Hozzávalók:
  • 4 zabpelyhes buci
  • 1 egész csirkemellfilé (nem túl nagy – 4 nagy szeletre lesz szükség)
  • pár saláta levél
  • 3-4 paradicsom
  • 1 kanál olaj
Az öntethez:
  • 4-5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
  • 2 evőkanál apróra vágott lila- vagy fehérhagyma
A két fél csirkemellfilét vízszintesen félbe vágom, hogy 4 nagy szeletet kapjak . Grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húst, és közben összekeverem az öntet hozzávalóit. A megsült húst tányérra teszem, megsózom, és letakarom, hogy ne hűljön ki. A zsemléket félbevágom, és vágott oldalukkal lefelé pár percig pirítom őket a serpenyőben. A paradicsomot karikákra vágom, és a saláta leveleket kisebb darabokra tépem. Végül összeállítom a csirkeburgert: a buci alját beterítem salátával, erre teszem a húst, rákanalazok némi szószt, paradicsomkarikákat pakolok rá, és végül befedem a buci tetejével.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés hamburger Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákk… Tovább
  • Taco saláta Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (… Tovább
  • Bab-pogácsák tortilla-ban tzazikivelA BBC GoodFoodról van a recept, minimálisat változtattam rajta, mivel a bazsalikomos tzaziki kivitelezhetetlen volt, mert két üzletből egyben sem találtam bazsalikom bokrot. Úgyhogy “normál” uborkásat készítettem hozzá. Nagyo… Tovább
  • Paradicsomos babsaláta Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart Ameri… Tovább
  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább

0 megjegyzés: