2010. február 23., kedd

Tonhalas tésztasaláta

tonhalasteszta1

Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius filé, esetleg valami más fehér húsú, lehetőleg minél kevésbé halszagú tengeri halfilé. Volt még itthon tonhalkonzerv, úgyhogy kb. 15 perc alatt összedobtam egy tésztasalátát. Állítólag nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 20 dkg színes száraztészta
  • 1 tonhalkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kb. 2 marék olajbogyó
  • 4 kisebb paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé

A tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, közben a paradicsomnak eltávolítom a magjait és feldarabolom, az olajbogyót és a tonhalat leszűröm. A megfőtt, leszűrt tésztát összekeverem az olívaolajjal, a citromlével, a paradicsomdarabokkal, az olajbogyóval, és bele „tördelem” a tonhalat. Ha szükséges, kicsit megsózom, és tálalásig hűtőbe rakom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos csirke tésztával Maradék-hasznosító ebéd: levesből egy kis főtt csirkehús, bontott olajbogyó és aszalt paradicsom, egy kis pestoval megkoronázva. Egyszerű és nagyszerű, és 20 perc alatt („egy tésztafőzésnyi idő”) elkészül. Aszalt paradicso… Tovább
  • Tonhalas tésztasaláta Újabban kb. heti egyszer halat kell készítenem, mert kiderült, hogy igény van rá. Mivel engem az egész műfaj nem igazán vonz (finoman szólva), ezért az alapanyagok köre korlátozott – tonhalkonzerv, lazac szelet, pangasius … Tovább
  • Pizzás csiga Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pi… Tovább
  • Nachos marhahússal Én nem vagyok az a szenvedős-szenvelgős típus ha foci EB/VB van, férfi sem kell a háznál legyen ahhoz, hogy nézzem. Az egyedüli dolog ami zavar, hogy a popcorn-függő szomszédunk ilyenkor még gyakrabban hódol a szenvedélyén… Tovább
  • Fetás-olajbogyós rakott tészta Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes hú… Tovább

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Nagyon szép színes:)