2010. április 21., szerda

Kínai kel saláta

salata1

Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, hanem mangó chutneyval édesítette, ami – bár elég gyakran van itthon – most nem volt a szekrényben. Nagyon finom lett, arra jutottam, hogy gyakrabban kéne kínai kelt vennem/ennem.

Hozzávalók:

  • 1 piros alma
  • 1 közepes sárgarépa
  • kb. 2 maroknyi csíkokra vágott kínai kel
  • citromlé
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál majonéz

Az almát félbevágom, kivágom a magházát, és csíkokra vágom. Egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, majd gyufaszálnyi darabokra vágom a sárgarépát, és hozzákeverem a majonézzel és a mézzel együtt. Végül beleforgatom a kínai kelt, hogy az öntet mindenhol bevonja, és tálalásig hűtőbe teszem.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ez jó. Úgy is árválkodik egy kínai kel a hűtőben :)