2010. június 10., csütörtök

Cukkini lepény camembert-rel

Végre elindult lefelé a cukkini ára és a paradicsomok is pirosak, nem csak sápadt narancssárgák. Kinéztem rengeteg paradicsomos receptet, most végre elkezdhetek tobzódni bennük. Biztos borzasztó szentségtörés, de zsírszegény camembert sajtot használtam, szóval szerintem mondhatjuk rá, hogy fogyókúrás étel. Én annyira nem vagyok elkötelezett egészségmániás, hogy a napi öt adag zöldséget zsírtartalmú dolgok nélkül, magában vigyem be, nekem kellenek a különböző sajtok a zöldségek mellé.

Hozzávalók:

  • 12-15 dkg camembert
  • 1 közepes cukkini
  • 50 dkg leveles tészta
  • 4 közepes paradicsom
  • só, bors
  • oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj

A cukkinit 2-3mm vastagon felkarikázom, és 1-2 percig sütöm a felhevített olajon. Ezután megszórom egy jó nagy csipet oregánóval, és még 2 percig sütöm, majd félreteszem hűlni. Ha szükséges, kinyújtom a leveles tésztát, és nagyobb téglalapokra vágom (6-7 darabba mondjuk). A paradicsomot és a sajtot felszeletelem. A sütőt előmelegítem 210-220 fokra (légkeveréssel) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tészta-darabokat a tepsibe teszem, és váltakozva, kis átfedéssel paradicsom- és cukkini sorokat fektetek rájuk. Végül a tetejükre rakom a sajt szeleteket. Aki akarja, megsózhatja, borsozhatja, én mindkettőt kihagytam, szerintem nélkülük is remek. Hidegen, melegen, frissen és még másnap is jó.

6 szelet lesz belőle, ez nekünk 2 főre ebéd (3 ha van leves is).

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomsaláta Semmi extra, az egyetlen csavart a koriander jelenti. Aki nem tud megbarátkozni a koriander ízével – állítólag vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja -, az használjon petrezselymet. Igazi fogyókúrás saláta, mert ne… Tovább
  • Uborkasaláta Anyám egyik barátnőjétől van a recept, nem szoktam salátát enni a főételhez, savanyúságot, pedig egyenesen soha, ez az uborkasaláta azonban bármikor jöhet. Ebben valószínűleg része van a tetejére kanalazott tejfölnek is, m… Tovább
  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább
  • Fetás-cukkinis bulgur Érdemes kihasználni a nyárutót, még tele vannak a piacok olcsó zöldségekkel és gyümölcsökkel, és még lehet tartani egy grill-partyt a barátokkal. A hagyományos burgonya- és francia saláták mellett nyugodtan próbáljuk ki ez… Tovább
  • Sajtos kiflik Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb. Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt … Tovább

0 megjegyzés: