2010. szeptember 2., csütörtök

Karfiolkrémleves

Kevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves.

Hozzávalók:

  • kb. 17 dkg karfiol (tisztítva)
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors
  • egy teáskanál olaj
  • reszelt sajt
  • 1 dl tejszín/cukrozatlan sűrített tej

A hagymát felaprítom, és pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a kockákra vágott krumplit és a rózsáira szedett karfiolt. Átforgatom, felöntöm vízzel, vagy zöldség-alaplével, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm, majd némi hűlés után összeturmixolom. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt/sűrített tejet, és ha szükséges egy kevés vizet. Felforralom, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

2 fős adag. 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Burgonyafánk Nem olyan régen bevillant, hogy ez az egyik gyermekkori ízem. Ha nagyobb mennyiségű krumplipüré maradt, ez készült belőle vacsorára. Nagyon gyorsan sül, ezért nem is szív magába sok olajat, ketchupbe tunkolva átmenet a vac… Tovább
  • Gnocchi sütőtökmártással Az eddigi évek fényében elég hihetetlen, de már nyáron elkezdődött a sütőtökszezon. Én anno azt tanultam, hogy a sütőtök novembertől februárig tart. Most pedig már augusztus legvégén is láttam sütőtököt a piacon a málna és… Tovább
  • Gombás-csirkés egytál Nagyon egyszerű étel, mindent bele kell tenni a tepsibe, és várni, amíg megsül. Én csak csirke alsócombokat használtam, de lehet egész combokból, vagy akár négybe vágott csirkéből is készíteni, nagyobb darabok setén tovább… Tovább
  • Póréhagymás-csirkés burgonyaleves Ismét egy levesnek álcázott főzelék, vagy egytálétel, ki minek szereti hívni. Rengeteg hús is van benne, csirkemellfilé, sonka (vagy tarja), és ropogós szalonnaszeletek, nekünk ez után már csak sütemény csúszott le. Hideg … Tovább
  • Karfiolos rakott burgonya A klasszikus kolbászos tojásos rakott krumplit nem szeretem, ez a sajtos póréhagymás mártással nyakon öntött karfiolos változat viszont bármikor jöhet. Ha nem találunk koktélparadicsomot, paradicsomkarikákat, vagy aszalt p… Tovább

2 megjegyzés:

Bori írta...

Megcsináltam, és annyira finom lett, hogy felrakom a blogra is mindjárt, hirdetem, hogy milyen szuper receptet találtam nálad ;-)

Lilla írta...

:-) annyit dob a pár plussz hozzávaló meg a krémesítés a sima petrezselyemmel megszórt darabos karfiolleveshez képest hogy az vmi csoda :-D