2010. szeptember 7., kedd

Sonkás-sajtos szendvics

Nem biztos, hogy ez tekinthető receptnek, de az “eredetijét” martha stewartnál láttam, szóval más is “kinevezte” már annak. Nem szoktunk szendvicset enni, kenyeret szinte soha, maximum a sparból kiflit, azt is padlizsánkrémmel és társaival (tehát ez roppant egyedi és különleges, azaz a blogon a helye). Most viszont megkívántam, egy “igazi”-t, meg meccs is volt (de minek, tök nyomik), rágcsálnivaló helyett ezt ettük mellé. Nassolnivaló és vacsora egyben.
Hozzávalók:
  • nagy egyenes kifli (nálunk a sparos sajtos a favorit)
  • mustár (nekem vaj)
  • sonka (nem gépsonka hanem valami igazi)
  • camembert/brie
A kiflit kettévágom, mindkét felét megkenem mustárral. Az alsó oldalára fektetem a sonkát, megpakolom sajtszeletekkel, befedem a tetejével. És elmajszolom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojásos lepény A húsvét hangulatához hozzá tartozik a tojásfestés, aztán jön a fejtörés, hogy mi legyen a sok-sok piros tojásból. Az egyik lehetőség a rakott krumpli, azonban egy étel nem mindig elég a készletek elhasználásához (bár lehe… Tovább
  • Joghurtos vaníliakrém Volt egy relatíve sikertelen tortasütésem, melynek eredményeként a kész tortán kívül lett egy 26 cm-es, kókuszos kevert tésztájú tortalapom, ami elég lassan fogyott. Ki kellett hozzá találni valamit, mert én nem vagyok az … Tovább
  • Trikolor saláta Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok m… Tovább
  • Sonkás-borsós rizottó Hasonló rizottó volt már a blogon, ez most azonban egy húsvétra hangolt verzió, sonkával és zöldség- vagy csirkealaplé helyett a sonka főzőlevében puhára fövő rizzsel. Nálunk „magában” kenyérrel, retekkel és tormával nem f… Tovább
  • Sonkás-sajtos palacsinta Egyikünk sem az a kenyeres-felvágottas típus, úgyhogy a (nem túl nagy) húsvéti sonka is kitartott egy darabig, és különböző RENDES ÉTELEKBEN végezte, nem tormával és retekkel, kenyér mellé betolva (ha már itt tartunk, egyö… Tovább

0 megjegyzés: