2010. szeptember 5., vasárnap

Zabpelyhes csokoládétorta

Csibénél láttam a receptet, és rögtön elhatároztam, hogy nekem ezt ki kell próbálnom. Azon kívül, hogy fél adagból sütöttem,a  tortaforma mérete és az alacsony létszám miatt, csak annyit változtattam, hogy több kakaóport raktam a tésztába, és a diót lecseréltem mandulára. Nagyon finom lett, egyesek este a felét elmajszolták nagy csendben…

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 7,5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg mandula/mogyoró/dió
  • 1 tojás
  • 9 dkg zabpehely
  • 6 dkg puha vaj

A zabpelyhet egy tálba teszem, ráöntök 2,25 dl forró vizet, elkeverem, és 10 percig állni hagyom. Közben a vajat habosra keverem a cukorral majd a tojással, és az átszitált lisztet összekeverem a szódabikarbónával és a kakaóval. A zabpehelybe több adagban belekeverem a vajas keveréket, majd beledolgozom a lisztet. Egy 18 (vagy 20) cm átmérőjű tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, beleöntöm a tésztát, és a tetejére szórom az összevágott csokoládét és mandulát. Előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréssel) kb. 25-30 perc alatt megsütöm, és miután kihűlt porcukorral díszítem a tetejét.

18-20 cm-es torta lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zabpelyhes-csokoládés szelet Egy amerikai blogról (innen) van a recept, én mindössze annyit változtattam, hogy kevesebb cukrot és magasabb kakaótartalmú csokoládét használtam. Szeretem a zabpelyhes sütiket, olyankor mindig megnyugtatom magam, hogy ez v… Tovább
  • Fitness-fasírt Valami miatt lusta vagyok fasírtot sütni, valószínűleg a fejemben egy bonyolult és pepecselős dolog, pedig nem is az. De ezt meg mindig elfelejtem, mert ritkán csinálok. az igazán jó megoldás az lenne, hogy csinálok egy jó n… Tovább
  • Zabpelyhes-csokis keksz Levi sütött nekem kekszet :-) (meg magának is, nyilvánvalóan nem egyedül ettem meg az egészet). Valamelyik nap este négy dolog futott egyszerre a kb. 4 négyzetméteres konyhában, ebből ez volt az egyik, és ezt megcsinálta he… Tovább
  • Lusták müzlije – overnight oatmeal Nem igazi recept, inkább csak egy ötlet. Levi nagy rajongója a zabkásának (engem a világból ki lehet vele kergetni) – ezt mindig magának csinálja, úgyhogy pontos mennyiségeket nem tudok, de eléggé bolond biztos a dolog. A l… Tovább
  • Zabpelyhes, mogyoróvajas csokis keksz A korábban ígért másik Martha Stewart recept – fehérliszt nélküli keksz. Csinálhattam volna nyírfacukorral is, de ezekben a kekszekben nagyon jó az a plusz íz, amit a nádcukor hozzátesz. Az összevágott csokoládé mellé földim… Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Ez a kép kínzás:) Nem is hallottam még zabpelyhes tortáról, csak kekszet készítettem eddig zabpehelyből, meg hasonlókat kóstoltam. Kipróbálom, nemsokára anyukám szülinapja lesz, arra is jó lenne.:)

Lilla írta...

nekem is ez volt az első :-)
szerintem csinálhatod úgy is, ha anyukád szereti a krémes tortákat, hogy a csokoládét meg a mandulát belekevered és a tetejére kensz valami krémsajtos/mascarponés krémet :-)

Ms. Poppy írta...

Nagyon jól néz ki, és milyen egyszerű a recept. Elteszem talomba.:)

Izabell írta...

Nyami!
Ez nagyon fincsi lehet!!!
ól néz ki.
http://itsbellatime.blogspot.com

Izabell írta...

Bocsi a J betű lemaradt!