2010. október 25., hétfő

Tejszínes-ananászos csirke

Általában elég gyakran váltogatom a kedvenc ételeimet, hol ez hol az tetszik legjobban. Ez azonban már több mint 10 éve a személyes toplistám elején van. Azt hiszem ráadásul ez volt az egyik első húsos étel, amit főztem. A köret nálam mindig krokett, de illik hozzá a rizs vagy a burgonyapüré is.

Most csak két főre készítettem, és úgy is beleraktam az egész doboz ananászt, de alapvetően a 4 személyes adagba kell egy konzerv, a mennyiségeket is inkább ahhoz adom meg.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva
  • liszt
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 ananászkonzerv
  • só, bors
  • 1 pohár fehérbor
  • 3 dl tejszín

A húsdarabokat lisztbe forgatom, és egy nagy (teflon)serpenyőben felhevítem az olajat. A húsdarabokat addig sütöm, amíg kicsit megpirulnak, majd alájuk öntöm a bort, és fedő alatt kb. 15 percig párolom. Közben leszűröm az ananász konzervet, és ha elfogyna a nedvesség a hús alól, öntök alá egy kis ananászlevet. Az ananászt (mindegy hogy karikák vagy darabok vannak a dobozban) kis darabokra vágom. Miután a hús megpuhult, ráöntöm a tejszínt, hozzáadom az ananászt, sóval, borssal fűszerezem, és fedő nélkül pár percig főzöm, hogy a gyümölcs is átmelegedjen, és a mártás besűrűsödjön kicsit. Krokettel (vagy rizzsel) tálalom.

4 fős adag.

3 megjegyzés:

ayildi írta...

Nyami... Kár hogy csak én örülnék neki a családban, de azért megjegyzem!

Lilla írta...

csinálj belőle fél adagot és edd meg 2 étkezésre :-) szerintem érdemes, mert nem tart túl sokáig...
és ha nem öntesz alá ananászlevet csak bort+vizet vagy csak bort, akkor a hús megpuhítása után szétszedheted, és egy részéből csinálsz ananászosat, a másikból meg mondjuk gombásat.

mandy tarragon írta...

Ananászos csirke ftw :)