2011. március 8., kedd

Aszalt paradicsomos-borsós rizottó

Nem igazán van kedvem nagyon sokadszorra újra leírni a rizottó-főzést, úgyhogy álljanak itt csak az alapanyagok. Adagonként 2 egység zöldség és csak 5 dkg rizs :-)

Hozzávalók:

  • 2 közepes hagyma
  • 12 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg rizs
  • kevés olaj (ha szükséges)
  • 32 dkg borsó
  • 12 dkg aszalt paradicsom*
  • 1-2 diónyi vaj
  • 1 nagy maréknyi reszelt sajt
  • bors, szerecsendió
  • zöldségalaplé
  • 1 pohár fehérbor

*ha olajban eltett paradicsom, akkor az olajából lehet tenni a hagyma és a szalonna alá, ha sózott “száraz” aszalt paradicsom, akkor felhasználás előtt érdemes kicsit beáztatni/leöblíteni, mert nagyon sós.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • (at least)-5-a-day: 7. nap – Tejszínes gombaraguTömeg: 65,4 kg Reggeli: 2 szelet ropogós rozsos kenyér, krémsajt, uborka, narancslé (2 egység) Ebéd: krokett tejszínes újhagymás gombával* (3 egység) Uzsonna: 2 csokis muffin Vacsora: másfél magos ciabatta, májkrém, parad… Tovább
  • Aszalt paradicsomos-borsós rizottó Nem igazán van kedvem nagyon sokadszorra újra leírni a rizottó-főzést, úgyhogy álljanak itt csak az alapanyagok. Adagonként 2 egység zöldség és csak 5 dkg rizs :-) Hozzávalók: 2 közepes hagyma 12 dkg húsos szalonna … Tovább
  • Tortellini paradicsomszósszalKép nincs, mert nem sikerült normálisan tálalnom, csúnyán összemaszatoltam a tányért, annyira meg nem vagyok türelmes és buzgó, hogy átrakjam egy másikba… Szoktam időnként tortellinit venni, gyorsan összecsapok mellé egy zöl… Tovább
  • (at least)-5-a-day: 19.nap – Sárgarépás rizottógolyóTömeg: 64,9 kg. Reggeli: 2 szelet ropogós rozsos kenyér, uborka, narancslé (2 egység) Ebéd: sárgarépás rizottógolyók* saláta (2 egység) Uzsonna: 1 marék kesudió Vacsora: 2 camembert-es, áfonyás melegszendvics**, saláta (1… Tovább
  • Thai csirke (leves-átirat) Mindenkinek vannak ételek amire azt mondja, hogy hát ez ‘comfort-food’, az angolszászoknál a sajtos makaróni tipikusan ilyen, Magyarországon pedig szerintem a rántott hús és a paprikás csirke tanyázik kb. ebben a pozícióban… Tovább

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Ez nagyon tetszik! Na jó bevallom a receptjeid 99,9%-a.:)
Szívesen elkészíteném.
Az az igazság,hogy aszalt paradicsomot nem nagyon szoktam venni, mert drága.
Te hol szerzed be?
Meddig tartható el ha nem kell az egész?
Olyan jól néz ki benne a borsó!

Lilla írta...

ezt most anyósék hozták olaszországból :-) amúgy a tescoban van sajátmárkás olajban eltett aszalt paradicsom azt szoktam venni (itt nálunk a kistescoban az olajbogyók környékén van). a nem olajban eltett nincs légmentesen lezárva, szóval az a kamrában addig elvan amit írnak rajta. az olajos meg szerintem másfél-két hétig ki kell bírja a hűtőben felbontás után (lehet h csak 3 napot írnak rajta, de én annál lassabban fogyasztom el). meg néha csinálok/csinál anyám nyár végén. :-) de most az elmaradt