2011. március 18., péntek

Tavaszi koszorú


Délelőtti 10 perces barkács-projekt a tavaszi nagytakarítás-dekorálás részeként. Tovább tartott a hozzávalók beszerzése, mint maga az alkotás, mert az első hobbyboltban nem voltak fa-katicák. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki mostanában ilyet vásárol. És szerintem nincs az a hatalmas, jól felszerelt hobbybolt, ahol én rögtön elsőre mindent megtalálok. Tutira valami épp ki vagy fogyva, ami nekem kéne. :-) Bár a csúcs az volt, amikor webshopban rendeltem egy festéket, majd felhívott egy hölgyike, hogy most nincs, jövő hónapban leltároznak, lehet, hogy 2 hónap múlva lesz, kell-e még úgy is. Hát nem kellett, nekem két héten belül kellett volna, nem 2 hónap múlva….
alap1
Hozzávalók (1 dolog kivételével minden rajta van a képen):
  • vessző alap (azt hiszem ez kb. 15 cm-es)
  • 1 méter drótszélű szalag
  • 9 db fa katica (ez a nagyobbik fajta, 10 jobb lett volna, de 3asával voltak összecsomagolva)
  • olló
  • ragasztópisztoly
  • 1 darab gombostű
A szalagból levágok egy kisebb darabot (ez lesz majd az akasztó), és a nagyobbik darabból masnit kötök a koszorúra (előtte aláteszem a kis darabot és megcsomózom, utólag is be lehet dugni alá az akasztót, de egyszerűbb már az elején). A masni közepén átdugom a gombostűt, hogy rögzítsem (így nem fogja elrontani a második masni), a masni hosszú száraiból kötök még egy, kisebb masnit, szorosan meghúzom, és elrendezem a hurkokat. A katicákat ragasztópisztollyal a koszorúra ragasztom, és kész. 1-2 perc alatt lehűl a ragasztó, és már mehet is az ajtóra.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Reflux, gyomortükrözés & Co.Jujj mit keresnek itt ezek a témák, egy ez főzősblog…. Hát úgy gondolom, hogy a főzéshez kapcsolódik az evés, ahhoz meg a gyomor. És amúgy is főzősblog némi én-bloggal. Kezdjük a közepén: akinek rendszeresen fáj a hasa, és ne… Tovább
  • Karfiolfelfújt gnocchival–VKF 46Nana a következő témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkről. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni. Az a kifejezés, hogy “picky eat… Tovább
  • Karácsonyi menü Szakácskönyveket, újságokat lapozgatok, hogy mi legyen 25-én a karácsonyi menü anyáméknál. Hááát nem egyszerű. A legfontosabb felvetés, hogy “nincsenek hagyományok” (nem vagyunk a halászlé-töltött káposzta-rántott ponty vona… Tovább
  • Karácsonyi menü – a befutóA végeredmény, ami mindenkinek megfelelt: almás zellerkrémleves zellerchips-szel, majd megszerzem a  receptet és reprodukálom, mert nagyon jó volt sült kacsa (semmi extra), gránátalmás lilakáposzta, és sütőben sült&nb… Tovább
  • Click! Brrrr! Hssss! Hétvégén konyhát szereltünk – illetve leginkább kuktáskodtunk a konyhaszerelésnél – és ez volt a hűtőszekrény használati utasításának utolsó oldala. Kattintásra nagyobb lesz! … Tovább

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon tetszik. Ha találok katicákat meg is koronázom a hétvégi nagytakarítást egy kis tavaszi érzéssel :)
Üdv Gabi