2011. május 2., hétfő

Mogyoróvajas csirkepástétom

Életemben másodszor megsütöttem egy egész csirkét, amit nyilvánvalóan nem ettünk meg ketten egy ültő helyünkben – nem is ez volt a cél. Sok recept ír maradék sült csirkét, meg bolti grillcsirkét, ezek nálam elég felejtősek, mert grillcsirkét nem szoktam venni – szeretem ha a csirke bőrét vagy én vagy az anyám átvizsgálta sütés előtt, maradék meg nagyon ritkán van nálunk, akkor is inkább levesekből, mert mindig pontosan tudom, hogy mennyi ételre van szükségünk, és ennek megfelelően főzök. Úgyhogy most direkt túl sok húst sütöttem :-) A maradék egyik feléből ez a pástétom készült, ehhez szerintem a mell a legjobb rész, nagyon jól össze lehet vágni apróra, jobban, mint például a combot (és amúgy sem lelkesedünk a sült csirkemellért).

Pontos mennyiségeket nem írok, nem mértem semmit sem.

Hozzávalók:

  • főtt vagy sült csirkemell (bőr nélkül)
  • szójaszósz
  • mogyoróvaj (lehetőleg darabos)
  • tejföl
  • tejszín (nekem nagyon összeállt a hűtőben, ezért tálaláskor némi tejszínnel hígítani kellett)

A húst nagyon apróra vágom (nem kell hozzá aprító, elég egy kés + deszka), tejfölt és mogyoróvajat keverek hozzá. Kevés szójaszósszal ízesítem, és ha túl sűrű, tejszínnel hígítom. Pirítóssal és rukkolával tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökös-marhahúsos pite Erősen átdolgozva a GoodFoodról (így jár, aki nem vásárol be elég figyelmesen, és az édesburgonyát élből lecseréltem sütőtökre). Azért ezek a “cottage pie”-ok nagyszerű ételek. Különösen ilyen hideg, lehangoló időben (még a … Tovább
  • Babos burrito Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv … Tovább
  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Almás káposztasalátaHasonló ehhez, de mégsem ugyanaz.Gyomorkímélőbb (nincsen benne nyers hagyma), és édeskésebb (és nem a cukortól, mint az eredeti verzió, amit én következetesen mindig hozzáadott cukor nélkül csinálok, hanem az almától). Körete… Tovább
  • Gesztenyés benyomott keksz A múltkori lekváros-mandulás ‘thumbprint cookie’ volt az alap, kicsit változtattam a tésztán, és lekvár helyett gesztenyekrém került bele. A nem reprezentatív kóstoltatásom eredménye, hogy extrém édesszájúak tehetnek bele m… Tovább

0 megjegyzés: