Levi csinálta a szülinapomra, teljesen egyedül :-) A tortával kezdte a sütés-főzést (hamarosan felkerül annak is a receptje), az is ment teljesen simán, de azt még annál is egyszerűbbnek nyilvánította. Azaz kezdőknek való recept – mert bár szokott nekem segíteni, húst darabolni, kevergetni, répát pucolni stb. teljes ételt egyedül elég ritkán főz. Csak el ne rabolják egyszer amikor hazafelé jön meló után.
Elvileg a recept szerint ez a húsmennyiség 2 szendvicsbe való, mi 4-be raktuk, és úgy is folyt ki (de Levi szerint akkor jó, akkor néz ki jól – és úgy mint a képeken), úgyhogy hasábburgonya nem készült mellé, csak salátával ettük. Kisebb adagként, ha a saláta mellé van valami izmosabb köret is, akár 4 személynek is elég.
Egyetlen észrevétel, szerintem több paradicsom, és kevesebb paprika – így túlságosan eszembe juttatja a lecsót (ami kizárólag azért probléma, mert egyikünk sem szereti).
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány darált marhahús
- 1 kis vöröshagyma
- 1 paradicsom (10 dkg)
- 1 fél (inkább harmad) piros vagy zöld kaliforniai paprika
- 1 teáskanál liszt
- 1 evőkanál sűrített paradicsom (ez lehet kicsit több is, nem árt neki az sem, ha belekerül egy kis doboznyi)
- bazsalikom/koriander
- 1 dl húsalaplé
- chili/tabasco-szósz
- salátalevelek
- 2 nagy puha magos zsemle (vagy 4 normál méretű hamburgerzsemle)
- 1 teáskanál olaj
Felhevítem az olajat, majd pár percig (7) sütöm rajta a húst és az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot és még 3 percig sütöm. Megszórom a liszttel, alaposan összekeverem, és hozzáadom a húslevest és a sűrített paradicsomot. Bazsalikommal, sóval, borssal (chilivel és/vagy tabasco-szósszal) ízesítem, és fedő alatt, közepes lángon, időnként megkeverve kb. 10 percig főzöm. Ha szükséges, adok hozzá alaplevet/fedő nélkül főzőm még egy kicsit, hogy kellően besűrűsödjön. A bucikat kettévágom, a vágott oldalukat megpirítom, teszek rájuk egy kis salátát, majd rászedem a húsos ragut. Saláta vagy hasábburgonya illik hozzá.
2 nagy adag, vagy 4 kisebb, ha sikerül 2 embernek 2 nagy bucival elfogyasztani a húst, akkor elvileg bucival együtt adagonként kb. 500 kcal és 53 g szénhidrát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése