2011. május 4., szerda

Sült csirkés szendvics


A “gyors szárnyas ételek”-ben láttam egy hasonló csirkés szendvicset, amit a mi ízlésünkre formáltam. Amúgy más is gyros szárnyasételeknek meg gyros süteményeknek hívja a sorozatot? Na jó én nem, de Levi igen, és kíváncsi vagyok, hogy másnak is van-e ilyen kattanása :-)
Mi olajbogyós paradicsomsalátával ebédre ettük, alufóliába tekerve nagyon jól bírta a szállítást is. Látok némi rációt az angolszász “ebédre szendvics vacsorára rendes kaja otthon” rendszerben.
Hozzávalók:
  • (mini) bagett
  • maradék sült csirke
  • rukkola
a szendvicskrémhez:
  • puha vaj
  • petrezselyem
  • majonéz
  • reszelt sajt
  • só, bors
Nem tudok pontos mennyiségeket a szendvicskrémhez, inkább csak arányokat. Én kb. 1:1-es arányú puha vajjal és majonézzel dolgoztam, a többi hozzávaló pedig ízlés szerint.
A puha vajat összekeverem pár kanálnyi aprított petrezselymet, majd beledolgozom a majonézt. Végül annyi sajtot adok hozzá, amit kényelmesen felvesz, és sózom, borsozom. A félbevágott bagett mindkét oldalát megkenem a szendvicskrémmel, az alját alaposan megpakolom sült csirkével és rukkolával, majd ráteszem a tetejét.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pestos “fitness pizza” Kicsit több, mint egy hete kiderült, hogy refluxom van, ami elég sokáig tartó gyógyszeres kezelést, és némi* diétát követel. Aminek egy része jó (napi ötszöri étkezés), másik része nem olyan jó (tiltott dolgok). Ez a “pizza… Tovább
  • Hamburger mézes-mustáros szósszalEredetileg nem akartam posztolni ezt a receptet, kép sem készült, mert a 100. hamburger, mit lehet még ezügyben újat mondani, meg trükközni…És lehet, még én is meglepődtem, hogy mennyire jó lett. Az utóbbi hónapok legjobb bur… Tovább
  • Grillezett polenta és balzsamecetes gomba – “Végigfőzni a Meatless-t” Alapvetően nem vagyok nagy puliszka/polenta rajongó, de kiderült, hogy így ropogósra sütve, több más hozzávalóval egy tányéron nagyon jó. A grillezés nagyon sokat dob rajta. A grillezés azért erősen idézőjeles, mert lusta vo… Tovább
  • Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.A köret répa-burgonya tó… Tovább
  • Meleg saláta húspogácsával A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.De ez még végül … Tovább

0 megjegyzés: