A “gyors szárnyas ételek”-ben láttam egy hasonló csirkés szendvicset, amit a mi ízlésünkre formáltam. Amúgy más is gyros szárnyasételeknek meg gyros süteményeknek hívja a sorozatot? Na jó én nem, de Levi igen, és kíváncsi vagyok, hogy másnak is van-e ilyen kattanása :-)
Mi olajbogyós paradicsomsalátával ebédre ettük, alufóliába tekerve nagyon jól bírta a szállítást is. Látok némi rációt az angolszász “ebédre szendvics vacsorára rendes kaja otthon” rendszerben.
Hozzávalók:
- (mini) bagett
- maradék sült csirke
- rukkola
a szendvicskrémhez:
- puha vaj
- petrezselyem
- majonéz
- reszelt sajt
- só, bors
Nem tudok pontos mennyiségeket a szendvicskrémhez, inkább csak arányokat. Én kb. 1:1-es arányú puha vajjal és majonézzel dolgoztam, a többi hozzávaló pedig ízlés szerint.
A puha vajat összekeverem pár kanálnyi aprított petrezselymet, majd beledolgozom a majonézt. Végül annyi sajtot adok hozzá, amit kényelmesen felvesz, és sózom, borsozom. A félbevágott bagett mindkét oldalát megkenem a szendvicskrémmel, az alját alaposan megpakolom sült csirkével és rukkolával, majd ráteszem a tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése