2011. május 23., hétfő

Spárgakrémes tészta

IMG_6990

Hozzávalók:

  • 30 dkg fettuccine/tagliatelle
  • 50 dkg spárga
  • 3 dl tejszín
  • 1 mozzarella gömb (125 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • parmezán

A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, és a sípokat külön rakom. Egy fazékban vizet forralok, és a spárgadarabokat (kivéve a csúcsokat) megfőzöm. A tejszínt felforralom, belekeverem a finomra vágott fokhagymát, és félreteszem. Leszűröm a spárgát,a  tejszínhez adom, és összeturmixolom. Megfőzöm a tésztát, és az utolsó pár percre hozzáadom a spárgacsúcsokat is. Közben fűszerezem a spárgakrémes szószt (só, bors, parmezán), és ha szükséges adok hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. A leszűrt spárgadarabos tésztát összekeverem a mártással, és mozzarella-darabokkal megszórva tálalom.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Póréhagymás csirkefasírt Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem,… Tovább
  • Karfiolos tészta Hűtő- és kamratakarítás jegyében született ez az étel, egy kis maradék tészta, szalonna, karfiol és tejföl… Szerintem nagyon jó lett, de én az összes szalonnás-zöldséges tésztának nagy rajongója vagyok. Kénytelen vagyok el… Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább

1 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Lilla vittem ezt a receptet is.nagyon tetszik!!!!