2009. május 26., kedd

Spárgás-szalonnás penne

spargaspenne2

Volt némi maradék spárgám és kolozsvári szalonnám (mi más…). Nem túl meglepő módon tésztaszószt ütöttem össze belőlük. Szerintem képes lennék heti hétszer tésztát enni mindenféle szószokkal. Persze durumtésztát, nincs benne koleszterin, gazdagabb fehérjében, és lassabban emeli meg a vércukorszintet.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zöld spárga
  • kb. 5-7 dkg kolozsvári szalonna
  • 15 dkg penne
  • egy kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • só, bors
  • hedonistáknak reszelt sajt a tetejére

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzöm, és közben elkészítem a szószt. Az olajon kisütöm az apróra vágott szalonnát, majd átforgatom rajta a felaprított hagymát. Hozzáadom a megtisztított, feldarabolt spárgát, néhány percig azt is a hagymával, szalonnával pirítom. Felöntöm a tejszínnel, belekeverem a citromlevet, sózom, borsozom, és kis lángon addig főzöm, amíg a tészta is elkészül. A leszűrt tésztát összeforgatom a mártással, és azonnal reszelt sajttal tálalom. Villámvacsora.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Melegszendvics kétféleképpen Teljesen mások a szendvics-preferenciáink, különösen ami a bele kerülő “szószokat” illeti. Levi a mustár-chutney srác, én meg a majonézes csaj. Még a hasábburgonyát is szívesebben tunkolom majonézbe, mint ketchupbe. Nyilván … Tovább
  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Spenótos rizottó sült paradicsommal Nem írom le századszorra is hogy hogyan kell rizottót főzni, nagyon széles az irodalma, meg már számos alkalommal megtettem. Csak a mennyiségek, és az ízesítés jön. :-) Első alkalommal egy kis adag befagyasztott, összevágott… Tovább
  • Sajtos gofri sült csirkével (fried chicken and waffle) Ezt főzte nekem Levi a születésnapomon – én kértem, nem annyira magabiztos még(!) a konyhában, ezért mindig olyan ételt választok, ami újdonság, de tudom hogy simán megugorható annak is, akinek kevesebb a rutinja (meg úgyis … Tovább
  • Villámpizza Kezdéstől az evésig kb. 30 perc. Sütéssel, mindennel. Hello expressz élesztő :-) Nincs mindig idő kivárni a másfél órát. Kenyérliszt, gyorsélesztő és pesto a fagyasztóból. Hozzávalók a tésztához 30 dkg kenyérliszt fél cso… Tovább

0 megjegyzés: