2009. július 6., hétfő

Currys-lilahagymás penne

curryspenne1

Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanolyan csak kevésbé költséges. Most ráadásul nagyon jó új lilahagymák vannak a piacon. A tésztafőzés ideje alatt elkészül az egész, felteszem a vizet melegedni, és elkezdek hagymát pucolni, így a szósz és a tészta pont ugyanakkor lesz készen.

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne/fusilli
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál curry
  • 1 jó nagy csipet őrölt kömény (aki szereti annak lehet több is, nekem nem a fő kedvencem, úgyhogy nem raktam bele)
  • só, bors
  • 20 dkg krémsajt/mascarpone/tejszín

Miközben a tésztát al dente állagúra főzöm, elkészítem a mártást. A hagymát elfelezem, majd vékony szeletekre vagy karikákra vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítom, majd hozzáadom a krémsajtot és a fűszereket, és fedő alatt addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Hozzáadom a lecsöpögtetett tésztát és azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vöröslencsés zöldség-curry Mindenfajta curryt szeretek, ami nem túl csípős, mert nagyszerű alternatívája a főzelékeknek, és változatosabbá teszi a növényevő-napokat. Rántás és habarás nem kell bele, a szétfőtt vöröslencsétől kellően sűrű lesz a leve… Tovább
  • Vöröslencsés kenyér Nem vagyok se nagy kenyér-sütő, se nagy kenyér-fogyasztó. Néha valahogy mégis megpróbálkozom vele (egyrészről hátha megszeretem a kenyeret, másrészről, hogy vajon tudok-e kenyeret sütni). Ez a lencsés kenyér nagyon finom l… Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Kókusztejes kukoricaleves Ez is csak nevében leves, inkább egytálétel, jó sűrű, tésztával, zöldséggel és hússal. Koktélrákkal lenne az igazi, azt azonban a csirkével ellentétben nem az elején kell hozzáadni, hanem a végén, a zöldségekkel és a tészt… Tovább
  • Töltött tojás A töltött tojás egy nagyon jól variálható étel a legtöbbször mégis mindig ugyanúgy készül, majonézzel és egy kicsi mustárral (esetleg egy kis tejföllel). Most három egyszerű, és mindennapi hozzávalót tartalmazó változatot … Tovább

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
"Csak" annyit szeretnék mondani, hogy nagyon teccik... Csodás receptek... Imádok fozni és ma találtam rá a weboldaladra.
Gratulálok...
Udvozlettel Ancsi Prágából

Lilla írta...

köszi :-) jó nézelődést és főzőcskézést