Elsőre szokatlan párosítás curry és tészta. De csak elsőre az, ki kell próbálni (aztán többször elkészíteni), mert nagyon finom – és nagyon egyszerű. Krémsajttal/mascarponeval dőzsölősebb, tejszínnel gyakorlatilag ugyanolyan csak kevésbé költséges. Most ráadásul nagyon jó új lilahagymák vannak a piacon. A tésztafőzés ideje alatt elkészül az egész, felteszem a vizet melegedni, és elkezdek hagymát pucolni, így a szósz és a tészta pont ugyanakkor lesz készen.
Hozzávalók:
- 40 dkg penne/fusilli
- 3 nagy fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál curry
- 1 jó nagy csipet őrölt kömény (aki szereti annak lehet több is, nekem nem a fő kedvencem, úgyhogy nem raktam bele)
- só, bors
- 20 dkg krémsajt/mascarpone/tejszín
Miközben a tésztát al dente állagúra főzöm, elkészítem a mártást. A hagymát elfelezem, majd vékony szeletekre vagy karikákra vágom. Az olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom az áttört fokhagymát, 1-2 percig együtt pirítom, majd hozzáadom a krémsajtot és a fűszereket, és fedő alatt addig főzöm, amíg leszűröm a tésztát. Hozzáadom a lecsöpögtetett tésztát és azonnal tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Szia!
"Csak" annyit szeretnék mondani, hogy nagyon teccik... Csodás receptek... Imádok fozni és ma találtam rá a weboldaladra.
Gratulálok...
Udvozlettel Ancsi Prágából
köszi :-) jó nézelődést és főzőcskézést
Megjegyzés küldése