2010. február 10., szerda

Sajtos töltött csirkecomb

toltottcsirke1

Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és könnyen adaptálható kétfős adagra is. Sok recepttel az a probléma, hogy 4-6 főre szól, és kell bele 1 tojás. Harmad tojást pedig nem tudok előállítani…

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb

A töltelékhez:

  • 1 evőkanál reszelt sajt (parmezán, cheddar, érett tappista)
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A töltelék hozzávalóit összekeverem, és a csirkecombokon fellazítom a bőrt. Kiskanál segítségével a bőr alá töltöm a sajtos keveréket, és előmelegített sütőben, 190 fokon 45-50 perc alatt megsütöm a csirkecombokat. Forrón vagy hidegen, salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Thai csirke (leves-átirat) Mindenkinek vannak ételek amire azt mondja, hogy hát ez ‘comfort-food’, az angolszászoknál a sajtos makaróni tipikusan ilyen, Magyarországon pedig szerintem a rántott hús és a paprikás csirke tanyázik kb. ebben a pozícióban… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Körtés-tárkonyos csirke citromos rizzsel Némi változtatással ezt is a readers digest könnyű ételek könyvből főztem, kicsit egyszerűsítettem a mártáson, és a szűzpecsenyét csirkére cseréltem, egyrészt az volt itthon, másrészt a disznóhúst még mindig nem szeretjük. N… Tovább
  • Csirke sáfrányos fokhagymamártással Újabb recept a gyors húsos ételek-ből, szokás szerint erősen csökkentett zsírtartalommal. Puszta kíváncsiságból kiszámoltam, hogy az eredetiben mennyi kalória van, köret nélkül 970kcal jött ki. Ami egy bányásznak vagy hason… Tovább
  • Pesto-s csirkecomb pirítóssal Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pe… Tovább

0 megjegyzés: