2010. március 18., csütörtök

Póréhagymás csirkefasírt

csirkefasirt2

Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem, ráadásul gyorsan elkészültek, és nem is szívtak magukba túl sok olajat. Egy kis salátával tökéletes volt jóga után vacsorára, és másnap ebédre.

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt csirkemellfilé
  • 1 póréhagyma
  • 2 tojás
  • tej
  • 18 dkg zsemlemorzsa
  • 1-1 csipet őrölt mustármag, bazsalikom, majoranna, kakukkfű
  • só, bors

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj

A csirkemellfilét és a póréhagymát nagyon apróra vágom, és összekeverem a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és annyi tejjel, hogy formázható legyen. A panírozáshoz egy tányérba ütöm a tojást, és a tejjel elkeverve villával kicsit felverem, egy másik tányérba pedig zsemlemorzsát szórok. A húsos masszából golyókat formázok, először a tojásban, majd a morzsában forgatom meg, és kb. másfél ujjnyi forró olajban, néhányszor megforgatva megsütöm. Salátával (és ketchuppel) tálalom.

4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Húsgolyó zöldfűszeres mártással Marhahúsgolyók + selymes zöldfűszeres mártás + sütőtökös burgonyapüré = őszi királyság. Hozzávalók: a húsgolyókhoz: 25 dkg darált sovány marhahús 5 dkg tejszín 5 dkg zsemlemorzsa só, bors 1 tojás kevés vaj a sütéshez friss … Tovább
  • Sütőtökös-sajtos lepény Hatalmas ‘úá’ és egyesek azonnali ismétlést követeltek az első falat után. És miután megsült a tök már csak pár perc összerakni. Hidegen is jó, meg másnap is, tökéletes vacsora/ebéd hétköznapokra. A sütőtök mennyiségét nem… Tovább
  • Kossuth kifli Folytatva a korábban megkezdett klasszikusokkal – vaníliás karika, kókuszkocka – kikövezett utat: vajas piskóta dióval megszórva, azaz kossuth kifli. Természetesen itt sincs egyetértés a különböző források között, hogy a … Tovább
  • Almás császármorzsa Anyám biztosan felhúzza a szemöldökét, amikor ezt olvassa, hogy én és hőkezelt alma… Nos igen, de kb. csak így és csak ebben. Mert úúúútálom a puha szottyadt, barna párolt almát. Valami rémesen gusztustalannak találom az áll… Tovább
  • Fitness-fasírt Valami miatt lusta vagyok fasírtot sütni, valószínűleg a fejemben egy bonyolult és pepecselős dolog, pedig nem is az. De ezt meg mindig elfelejtem, mert ritkán csinálok. az igazán jó megoldás az lenne, hogy csinálok egy jó n… Tovább