2010. április 3., szombat

Mogyorós-kókuszos csirke

mogyoroscsirke1

Van egy bontott mogyoróvajam, ami pár hónap múlva lejár, ideje volt nekilátni az üveg kiürítésének. mivel a kenyérre kenés nem opció – kipróbáltam, és nem ízlik, az pedig, hogy még lekvárt is kenjek a tetejére, amerikai módra, teljességgel elképzelhetetlen. Maradnak tehát az indonéz és thai jellegű ételek, chilivel, kókusztejjel és limemal ízesítve.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 dkg kókusztejpor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 újhagyma
  • chili (por vagy fél chilipaprika)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tyúkhúsleves (vagy forró víz és egy kis darab leveskocka)

A húst csíkokra vágom, az újhagymát átlósan felkarikázom, és a felmelegített húslevesben elkeverem a kókusztejport. A felhevített olajon pár perc alatt körben megpirítom a húst, majd hozzáadom az újhagymát, és 1-2 percig együtt sütöm őket. Hozzáadom a kókusztejes húsleveset, a mogyoróvajat és a zöldcitrom levét, chilit szórok bele, és közepes lángon kb. 5 percig főzöm. Főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges thai serpenyős csirke Nagyon nehezen sikerült összehozni ezt az ételt, negyedik vagy ötödik helyen sikerült csak normális kaliforniai paprikát vennem (ott sem sikerült egy zöldet egy pirosat, csak két pirosat, de az akkor már mindegy volt), job… Tovább
  • Édes-savanyú csirkecombok Nem szoktam csak úgy natúr csirkecombot sütni. Mindig kerül rá valamilyen fűszeres (általában mézes) máz. Lehet ezt az ételt grillen is sütni, akkor szerintem célszerű a hús mindkét oldalát beirdalni, hogy biztosan átsüljö… Tovább
  • Kókusztejes-chilis csirkehús Thai (vagy thai jellegű, annyira nem vagyok ebben otthon) fogás. A kókusztej-mogyoróvaj nagyszerű páros, tökéletesen illik a csirkehúshoz. Van egy hasonló leves receptem is, azt azonban érdekes módon kevesebben díjazzák, m… Tovább
  • Szezámmagos csirkemell Van pár étel, amibe kifejezetten nem jó a laktózmentes tej – palacsintát például nem lehet belőle sütni -, itt azonban előnyös volt a magasabb cukortartalom, mert a hússzeleteket kellemes karamellréteg vonta be. A tejes-fo… Tovább
  • Serpenyős kínai tésztás csirke Gyorsan összedobható, legtovább a hús és a zöldség felvagdosása tart. A tésztát (kínai tojásos) nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni, és kb. 5 percig állni hagyni (kóstolás! nem mindegyik ugyanolyan gyorsan puhul meg… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

mandy tarragon írta...

Boldog Húsvétot :)