2010. április 3., szombat

Mogyorós-kókuszos csirke

mogyoroscsirke1

Van egy bontott mogyoróvajam, ami pár hónap múlva lejár, ideje volt nekilátni az üveg kiürítésének. mivel a kenyérre kenés nem opció – kipróbáltam, és nem ízlik, az pedig, hogy még lekvárt is kenjek a tetejére, amerikai módra, teljességgel elképzelhetetlen. Maradnak tehát az indonéz és thai jellegű ételek, chilivel, kókusztejjel és limemal ízesítve.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 dkg kókusztejpor
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 újhagyma
  • chili (por vagy fél chilipaprika)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tyúkhúsleves (vagy forró víz és egy kis darab leveskocka)

A húst csíkokra vágom, az újhagymát átlósan felkarikázom, és a felmelegített húslevesben elkeverem a kókusztejport. A felhevített olajon pár perc alatt körben megpirítom a húst, majd hozzáadom az újhagymát, és 1-2 percig együtt sütöm őket. Hozzáadom a kókusztejes húsleveset, a mogyoróvajat és a zöldcitrom levét, chilit szórok bele, és közepes lángon kb. 5 percig főzöm. Főtt rizzsel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mangós-chilis csirkecomb Nagyon jó volt a hús is, bár ott vétettem egy hibát, túlérett mangót használtam hozzá (ez a képeken látszik is, mert nagyon sötét a gyümölcs). Amitől elveszett a mangó fűszeres íze, gyakorlatilag pontosan olyan volt, minth… Tovább
  • Kókuszkocka Biztos mindenki ismeri ezt a süteményt, gyerekkoromban az óvodai farsangok egy állandó résztvevője volt – amikor még lehetett házi süteményt bevinni az ilyen eseményekre… Rám tört a nosztalgia, és kikerestem a régi kézzel … Tovább
  • Kókuszos-kakaós csiga Több blogon is láttam muffin tepsiben sütött élesztős csigákat, nagyon megtetszett az ötlet, mert így nem kell sütés után a szétszedegetésükkel bajlódni. A forma és a sütemények vajjal kenésétől minden darabnak ropogós szé… Tovább
  • Csokoládés ostyatorta Mint két időzített bomba ketyegett a szekrényben egy csomag ostyalap és fél zacskó puffasztott rizs. Némi netes böngészés után arra jutottam, hogy egyik fellelhető recept sem szimpatikus az ostyalap hasznosítására, ezért k… Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

mandy tarragon írta...

Boldog Húsvétot :)