2010. június 17., csütörtök

Kókuszos ricottakrém

Volt egy fél doboz ricottám és némi bontott kekszem (és állandó igény van az esti desszertre), amikből a múltkori, nagyon jól sikerült kókuszos ricottatortából kiindulva összehoztam egy kis adag pohárkrémet. És igen, még mindig nem unom a kókuszt…

Hozzávalók:

  • 3-4 keksz (zabfalatok)
  • kb. 12 dkg ricotta
  • pár kanál tejföl
  • 3 teáskanál kókusztejpor
  • kókuszreszelék
  • 2-3 kávéskanál nádcukor
  • csokoládélapocskák

Előveszek két poharat vagy tálkát, és pár szem kekszet tördelek az aljukra. A ricottát összekeverem a cukorral, a kókusztejporral és pár kanál tejföllel. Végül szórok bele egy kis kókuszreszeléket és csokoládé lapokat. Összekeverem, megkóstolom (hátha kell még bele cukor, tejföl vagy kókusz, és a poharakba kanalazom. A tetejükre szórok még egy kis csokoládét és kókuszreszeléket, és pár órára hűtőbe teszem.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Brokkolis-sajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfőztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-) Hozzávalók: 10 dkg … Tovább
  • Ricottával töltött kagylótészta Még mindig Everyday Food és Sarah Carey. Imádom nézni, ahogy főz, a konyhába akarok rohanni és gyorsan összeütni valamit. Folyamatosan dumál, mondja a tippeket, meg mit-miért, és amúgyis take-it-easy, ha nem szereted hagyd … Tovább
  • Spenótos pite Megint EveryDay Food és Sarah Carey. Annyira jókat főz. És annyira gyorsan elkészülnek az ételek, amiket főz. És így még én is megeszem a spenótot. Mondjuk az már egy ideje világossá vált, hogy a nagyra nőtt spenót elég ross… Tovább
  • Bruschetta ricottával és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Megettünk ketten egy ültő helyünkben egy 30 dekás gyökérkenyeret. És egy doboz ricottát. Annyira jó. Pedig nem szokásunk egyik sem.Sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar ricotta (szarvasi) a legvackabb. tésztába, pitébe tölt… Tovább
  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább

4 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Csodás fotó, szuper recept! Kell ennél több?:)

Lilla írta...

még egy adag nem ártana belőle :-)

mandy tarragon írta...

Én is kérnék, ha lenne még :)

Felhőlány írta...

Látom Nálad is kókusz-szezon van... :)) Nagyon jó! :)