2010. június 17., csütörtök

Kókuszos ricottakrém

Volt egy fél doboz ricottám és némi bontott kekszem (és állandó igény van az esti desszertre), amikből a múltkori, nagyon jól sikerült kókuszos ricottatortából kiindulva összehoztam egy kis adag pohárkrémet. És igen, még mindig nem unom a kókuszt…

Hozzávalók:

  • 3-4 keksz (zabfalatok)
  • kb. 12 dkg ricotta
  • pár kanál tejföl
  • 3 teáskanál kókusztejpor
  • kókuszreszelék
  • 2-3 kávéskanál nádcukor
  • csokoládélapocskák

Előveszek két poharat vagy tálkát, és pár szem kekszet tördelek az aljukra. A ricottát összekeverem a cukorral, a kókusztejporral és pár kanál tejföllel. Végül szórok bele egy kis kókuszreszeléket és csokoládé lapokat. Összekeverem, megkóstolom (hátha kell még bele cukor, tejföl vagy kókusz, és a poharakba kanalazom. A tetejükre szórok még egy kis csokoládét és kókuszreszeléket, és pár órára hűtőbe teszem.

2 fős adag.

4 megjegyzés:

Ms. Poppy írta...

Csodás fotó, szuper recept! Kell ennél több?:)

Lilla írta...

még egy adag nem ártana belőle :-)

mandy tarragon írta...

Én is kérnék, ha lenne még :)

Felhőlány írta...

Látom Nálad is kókusz-szezon van... :)) Nagyon jó! :)