2010. június 21., hétfő

Nachos marhahússal

Én nem vagyok az a szenvedős-szenvelgős típus ha foci EB/VB van, férfi sem kell a háznál legyen ahhoz, hogy nézzem. Az egyedüli dolog ami zavar, hogy a popcorn-függő szomszédunk ilyenkor még gyakrabban hódol a szenvedélyének, ezért meccs előtt mikrós vajas popcorn szag árad be a nyitott ablakon, a  félidőben pedig dohányfüst. Már egy ideje terveztem ilyen húsos-tortillachipes-sajtos dolgot, az aktuális Nők Lapja konyha adta meg az utolsó löketet. Szerencsére nem szoktam/szoktunk végigenni napi 3 meccset, nem lenne szép vége, sör pedig egyáltalán nem fogy, de azért engem is megérintett a meccsnézős kaják serege, ami újságokban, neten árad mostanság, úgyhogy lesznek még hasonló kaják.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 paradicsom
  • 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 nagy vagy 2 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom, oregano, bors, chili (só nem!)
  • 1 zacskó tortillachips
  • fél dl vörösbor
  • tejföl
  • reszelt cheddar (kb. 2 maréknyi)
  • pár szem olajbogyó

A hagymát apróra vágom, és pár percig párolom az olajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a darált húst, és addig pirítom, amíg a hús mindenhol kifehéredik. Ráöntöm a bort, belekeverem a kis kockákra vágott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, fűszerezem (de nem sózom meg, mert a tortillachips nagyon sós), és addig főzöm, amíg a jól besűrűsödik.  A tortillachipset elosztom két tányérba, rákanalazom a darálthúsos ragut, szórok rá pár szem olajbogyót, kb. 1-1 maréknyi sajtot és megpöttyözöm tejföllel. Ha a tányér/tál tűzálló, akkor pár percre előmelegített, forró sütőbe teszem, hogy a sajt megolvadjon, ha nem tűzálló, akkor a mikróban melegítem össze.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tojáskrémes reggeli burrito Végre egy olyan reggeli, ami sejtésem szerint nem 1500 kcal és nem leszek utána éhes egy óra múlva. Ébredés után egy darabig nincs étvágyam, ezért hétköznap elég soványan szoktam reggelizni, azért nem fogok korábban kelni, m… Tovább
  • Almás káposztasalátaHasonló ehhez, de mégsem ugyanaz.Gyomorkímélőbb (nincsen benne nyers hagyma), és édeskésebb (és nem a cukortól, mint az eredeti verzió, amit én következetesen mindig hozzáadott cukor nélkül csinálok, hanem az almától). Körete… Tovább
  • Babos burrito Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv … Tovább
  • Vega rakott cukkiniTúl részletesen nem írom le, csak nagyjából a rétegeket, úgy gondolom vagy így vagy úgy, de rizst főzni mindenki tud, a besamel pedig rengeteg helyen szerepel (itt is többször). 1. réteg: nyers, (és nem fűszerezett) cukkini … Tovább
  • Zöldséges tostada II. A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba). Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkáb… Tovább

4 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Kinek szurkolsz elárulod? Ehhez az ételhez pedig ment volna a sör.:)

Lilla írta...

olaszoknak, de most szégyen amit művelnek :-(

én egyáltalán nem iszom, és mellettem az ember is elszokott az italtól, néha iszik radlert. :-)
úgyhogy buborékos víz és ice tea csúszott mellé

GasztoRéka írta...

:( hát nem te vagy az edzőjük!:) mostanában én is ritkán iszom,mert a másik felem egy kortyot sem iszik,magamnak meg nem nyitok meg egy üveg bort,csak alkohollal főzök.:) Radlert lehet otthon is készíteni,majd próbáld ki!

Lilla írta...

azért a kajától nem sajnálom se a bort se a rumot :-)