2010. június 5., szombat

Spárgakrémleves csirkével

Levest viszonylag ritkán szoktam spárgából készíteni, pedig finom, és egyszerű, de nem vagyok túl „leveses”, ezért általában eszembe sem jut ez az opció. Most azonban már kitaláltam a szombati főfogást, és volt még egy kis csirkehús és spárga a hűtőben, nem volt más választásom levest „kellett” főzni. Szerintem a zeller a csirke, és az egyben hagyott spárga rügyek miatt izgalmasabb volt, mint egy sima teljesen homogén spárga krémleves.

Hozzávalók:

  • kb. 25 dkg spárga
  • 15 dkg csirkemell-filé apró kockákra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 szál angolzeller
  • 2-3 szál újhagyma
  • kb. 8 dl zöldségalaplé
  • tej (vagy tejszín)
  • só, bors

A spárgát megtisztítom, levágom és félreteszem a csúcsokat, és a maradékot kb. 3 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát és a zellert felkarikázom, és pár percig párolom a felolvasztott vajon. Hozzáadom a spárgát, átforgatom, majd felöntöm az alaplével, és kb. 8-10 percig főzöm. Ezután félreteszem kicsit hűlni, majd összeturmixolom. Beleteszem a csirkehúst, felforralom, és forrástól számítva kb. 10 percig főzöm. Végül belekeverem a spárgacsúcsokat, némi tejet, ha szükséges megsózom, borsozom, és még 3 percig főzöm. Azonnal tálalom, még némi sajtos krutonnal lehet fokozni az élvezeteket, de magában is megállja a helyét.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Minestrone (vagy legalábbis valami olyasmi)Sajnos a zöldségleveseket nem tudom olyan szépen fényképezni, mint szeretném, ezért nem is tenném ezt most ki. A minestrone receptekkel az a bajom, hogy általában kell hozzájuk tíz különböző zöldség, de mindegyikből csak egy … Tovább
  • Gombás rizottó A rizottó az egyik kedvenc ételem, gyorsan elkészül, és mindig az évszaknak megfelelőn lehet variálni. És nem utolsósorban nem igényel sem sok edényt, sem különleges konyhai eszközöket. Ezért aztán kb. kéthetente egyszer a… Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • Tárkonyos-citromos csirke Eddig nem alkalmazott konyhai technológia került elő ennél a húsnál: posírozás, azaz savanykás lében lassan, gyöngyözve főzés. Ennek megfelelően sokáig tartott az étel elkészítése, de ez érződött is az eredményen, egészen … Tovább

0 megjegyzés: