Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és pár perc alatt megsütjük a sütőben. Mivel a hal sütőben készül, ezért nem borítja be a lakást a halszag. Komoly előnyök ezek, mivel a szagát sem szeretem a halnak…
Hozzávalók:
- 4 szelet 15-16 dkg-os lazacfilé
- kb. 40 dkg-os zellergumó (tisztítva mértem csak, akkor 35 dkg volt)
- 4 evőkanál magos mustár
- fél citrom
- 4 közepes burgonya
- 20-25 dkg zöldborsó
- só, bors
A sütőt előmelegítem 220-230 fokra, grill fokozaton, és a lazacszeleteket egy tepsibe teszem. A zellert és a burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom, és egy fazék vízbe teszem. Felteszem főni, és a forrástól számítva kb. 15 percig főzöm. Minden lazacszeletet megkenek egy evőkanál magos mustárral, és pár csepp citromlevet csavarok rájuk. Miközben a burgonya fő, megsütöm a lazacot. A burgonyához adom a főzési idő utolsó három percében a zöldborsót. A zöldségeket leszűröm, és burgonyanyomóval, kicsit megtöröm, éppen csak addig, amikor a borsószemek kezdenek szétesni. Azonnal tálalom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése