2009. december 21., hétfő

Mustáros lazac

lazac2

Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és pár perc alatt megsütjük a sütőben. Mivel a hal sütőben készül, ezért nem borítja be a lakást a halszag. Komoly előnyök ezek, mivel a szagát sem szeretem a halnak…

Hozzávalók:

  • 4 szelet 15-16 dkg-os lazacfilé
  • kb. 40 dkg-os zellergumó (tisztítva mértem csak, akkor 35 dkg volt)
  • 4 evőkanál magos mustár
  • fél citrom
  • 4 közepes burgonya
  • 20-25 dkg zöldborsó
  • só, bors

A sütőt előmelegítem 220-230 fokra, grill fokozaton, és a lazacszeleteket egy tepsibe teszem. A zellert és a burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom, és egy fazék vízbe teszem. Felteszem főni, és a forrástól számítva kb. 15 percig főzöm. Minden lazacszeletet megkenek egy evőkanál magos mustárral, és pár csepp citromlevet csavarok rájuk. Miközben a burgonya fő, megsütöm a lazacot. A burgonyához adom a főzési idő utolsó három percében a zöldborsót. A zöldségeket leszűröm, és burgonyanyomóval, kicsit megtöröm, éppen csak addig, amikor a borsószemek kezdenek szétesni. Azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: