2010. június 29., kedd

Tejfölös metélőhagymás muffin

IMG_5445

Onnan indult az egész, hogy kókadozott némi snidling az erkélyen, és maradt egy kis feta és olajbogyó. azt elég hamar eldöntöttem, hogy a fetát összekeverem némi tejföllel és apróra vágott olajbogyóval, már csak valami “alávaló” kellett. Lapozgattam kicsit az egyik süteményes könyvemet (még nincsen túl sok szakácskönyvem, és azon belül is süteményesből van a legkevesebb), és megakadt a szemem ezen a recepten, csupa fellelhető hozzávaló, és még a snidling is fogy…

Hozzávalók:

  • 28 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg reszelt cheddar + egy kevés a tetejére
  • apróra vágott snidling
  • 1 nagy tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 4 evőkanál vaj

Előmelegítem a sütőt 200 fokra, és egy tálba szitálom a lisztet,a  sütőport és a szódabikarbónát. Belekeverem a reszelt sajtot, és 1-2 evőkanálnyi snidlinget. egy másik tálban megolvasztom a vajat, hozzákeverem a tejfölt, a joghurtot és a tojást, és a két keveréket néhány mozdulattal, nagyjából összekeverem (nem baj, ha kicsit csomós marad). A tésztát papírral bélelt/kiolajzozott/szilikon muffin tepsibe kanalazom, megszórom a tetejét reszelt sajttal és snidlinggel, és kb. 20 perc alatt megsütöm.

Magában is jó, mi a nagy részét fetás olajbogyókrémmel (feta, tejföl, fekete olajbogyó) megkenve ettük, ami nagyon sós, ezért sem raktam a tésztába sót, meg a recept sem írta, és nem is hiányzott belőle (a fetakrém nélkül sem).

3 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Követed Jucit?:) Fini lehet...

Lilla írta...

ezt mondjuk még a juci-könyv megszerzése előtt csináltam. az meg hogy a tetejére icing vagy belülre fetakrém részletkérdés :-)
csaka feta ne lenne olyan sóóóóós

Andici írta...

Szia Lilla, elkészítettem én is, nagyon finom lett. Aprócskát változtattam rajta, remélem nem baj, hogy én is kiírtam.
Üdv Erdélyből,
Andici