2010. szeptember 17., péntek

Lilluka-saláta

Nem volt semmi recept a kiinduláshoz, csak az, hogy mi van itthon és mit szeretek. És hát mikor nevezzek el magamról salátát, ha nem a lányságom végnapjaiban.

Hozzávalók:

  • 6-7 dkg bulgur
  • 1 kukorica konzerv
  • 1 kígyóuborka
  • 2 zacskó (20 dkg) mini mozzarella
  • 3 nagyobb paradicsom
  • pár szelet sonka
  • 1-2 érett avokádó
  • citromlé

A bulgurt 20 percre vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára teszem száradni. A paradicsomot és az uborkát felkockázom (az uborkát meghámoztam, mert nem volt szimpatikus a héja), és összekeverem  a lecsöpögtetett kukoricával és bulgurral. Hozzáadom a félbevágott mozzarella golyókat és a felcsíkozott sonkát. Az avokádót meghámozom, falatnyi darabokra vágom, meglocsolom citromlével és a salátához keverem.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Póréhagymás csirkefasírt Újabb maradékból készült étel, ezúttal egy kis főtt csirkehúst használtam fel egy teljesen új fogáshoz, ami ráadásul a fogyókúrámba is beilleszthető (a kitűzött cél 25%-a már megvan). A húsgolyókat nem bő olajban sütöttem,… Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Kókuszos csirkenyársak Elsőre furcsának tűnhet a kókuszreszelékbe forgatott hús, pedig nem kéne az legyen, mandulát és diót viszonylag gyakran használunk húsételekhez, ezekhez pedig (felhasználási körben legalábbis) eléggé hasonlít a kókusz. Ola… Tovább
  • Zöldségleves Nagyjából három kategóriába szoktam sorolni a leveseket: vannak a krém és/vagy egy zöldségből készülők, vannak a húsosak és van „A zöldségleves”. Semmi extra, az összes közül a legegyszerűbb, teljesen hagyományos, pirospap… Tovább
  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Kreativitás mindenekelőtt! :)
Mind az ételben, mind a címválasztásban! :))