2011. március 2., szerda

Gofri VI. -joghurtos gofri


Volt itthon egy ananászom, és egyéb ötlet híján úgy döntöttem, hogy sütök egy adag gofrit, túrókrémet kenek rá, és a tetejére pakolom az ananászt. Azt vettem észre, hogy 3 féle gofrirecept van, vannak a kevert tésztások 1 egység zsiradék-1 egység cukor-1 egység liszt aránnyal, ezeket általában mellőzöm, mert minek hizlaljon annyira, vannak a kelttésztások, ezeket meg az élesztő miatt hanyagolom, és van a harmadik csoport, elég híg tésztával, közepes mennyiségű zsiradékkal, és nagyon kevés cukorral. Ez az abszolút befutó nálam. Ez most egy joghurtos változat, Martha Stewart receptje némileg átalakítva.
Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csésze joghurt (ez kb. 1,5 kis doboznyi)
  • 1 csésze* liszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez
a tetejére:
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • pár kanál tejföl
  • kevés cukor
  • 1 ananász megpucolva és felkockázva
*a csésze kb. 2,5 dl
A vajat megolvasztom, majd összekeverem a joghurttal. Hozzáadom a cukrot és a felvert tojást, és alaposan összekeverem. Beleszitálom a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, és simára keverem. Olajjal megkent gofrisütőben sütöm, és a kész darabokat rácson hűtöm. A túrót kicsit megcukrozom, és pár kanál tejföllel simára keverem. A megsült gofrikat a túrókrémmel és az ananásszal tálalom.
2 nagy vagy 3 kisebb adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos kiflik Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb. Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt … Tovább
  • Húsgolyók paradicsomos dippel Húsgolyókat kívántam. Felmerült az is, hogy svéd húsgolyókat próbálok kreálni, de ezt végül elvetettem, részben azért, mert kicsit sok paradicsomot vásároltam az aszaláshoz, és a maradékot mindenképpen fel akartam használn… Tovább
  • Zöldséges tésztafelfújt A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, ne… Tovább
  • Zabpehelybe forgatott csirke Nagyon gyorsan elkészül, kevés hőtermeléssel jár, és akár hidegen is fogyasztható. Kirándulásra, grillpartyra, vagy csak úgy hétköznapi ebédre. A zabpelyhet fel lehet dobni mindenféle zöldfűszerrel, ez, amit én készítettem… Tovább
  • Gombás omlett Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a… Tovább

5 megjegyzés:

Lekvároskukta írta...

Szia!
Nagy kérés lenne, hogy mutass egy képet a gofrisütődről? :)
Nagyon köszönöm!
A gofrid pedig igazán jól néz ki;-)

Lilla írta...

http://www.tefal.hu/All+Products/Cooking+appliances/Informal+meals/Products/Avant+3v1/Avant%C3%A9+3v1.htm

ilyenem van, azért ilyen kis kerek-szabálytalan az összes gofrim mert kevés tésztát szoktam beletenni. inkább legyen nem téglalap-alakú minthogy összevissza kifolyjon a tészta

Lekvároskukta írta...

Köszi!!!
Szerintem tök jól néz ki a gofrid, pont azért, mert szabálytalan :)

Névtelen írta...

(azt hiszem a hozzávalók felsorolásánál kifelejtetted a tojást)

Lilla írta...

javítottam, köszi