Azt is mondhatnám akár, hogy vegán panír. Se tojás se tej. Semmi állati eredetű nincs benne, de a képen épp csirkemellet paníroztuk ezzel a módszerrel, úgyhogy maga a végeredmény nyilvánvalóan nem vegán. De szerintem működnie kell zöldségekkel is. Még nem próbáltam, de előbb-utóbb megkívánom a rántott gombát, és akkor sor kerül erre is.
Nyilván a panírozás két “szélső” rétegével nincs probléma, a középsőben kell lecserélni a tojást növényi összetételűre. A tojás helyett egy sörtészta-szerűséget készítettem, az általam megadott arányokkal elég sűrű a massza, jó vastag, ropogós panír lesz a végeredmény. Aki vékonyabb panírt szeretne, hígítsa kicsit. Sima liszt helyett teljeskiőrlésű tönkölylisztet használtam, ez is sűrűbb állagot eredményez. A módszer teljesen hagyományos: liszt – “tojás” – morzsa, csak az alapanyagok térnek el kicsit a szokásostól.
Az én “rétegeim”:
Liszt:
- teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- só
- zöldfűszerek, szerecsendió (lehet bele paprikát és fokhagymagranulátumot is tenni)
“Tojás”:
- 80 ml (1/3 csésze) teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 80 ml (1/3 csésze) keményítő
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
- 130 ml szójatej
Morzsa:
- összetört corn flakes
A “tojás” száraz hozzávalóit összekeverem, majd villával belekeverem a szójatejet.
Ez a mennyiség szerintem kb. 2 tojásnak felelhet meg.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése